Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Döntőbe jutott, de lemaradt az olimpiáról Kempf Zozó

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. június 24. 17:15
Döntőbe jutott, de lemaradt az olimpiáról Kempf Zozó
A gyulai versenyző a 11. helyen zárta az Olimpiai Kvalifikációs Sorozatot  

Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter

A 11. helyen zárta a gyulai Kempf Zoltán „Zozó” az Olimpiai Kvalifikációs Sorozatot június 20–23. között Budapesten, a Ludovika Campuson.

A fürdővárosi BMX freestyle versenyző Sanghajban már megmérette magát, ott esés és kerékpárcsere miatt a 21. helyen zárta a viadalt. 

A budapesti futamon már jobban ment a 2013-as év világbajnokának, az első körében 76,50, a másodikban 82,80 pontot kapott, így 79,65-ös átlaggal a 12., utolsó helyen jutott a fináléba. Kempf Zoltánnak nem volt könnyű dolga, hiszen a versenyen megsérült, ami komolyan hátráltatta a döntőben.  

A 12 fős mezőny a fináléban ismét két kört teljesített, ám a végső sorrend nem ezek átlaga, hanem a jobb kör alapján alakult ki. A magyar versenyző első köre szép volt és hibátlan, még arra is jutott energiája, hogy mosolyogva kinézzen a nézőtérre, miközben az első keréken egyensúlyozott az egyik magas pályaelemen. Az első etapban 78,60 pontot kapott, teljesítményének értékét mutatta, hogy az utána következő két versenyző elesett. A második körét idő előtt fejezte be a sportoló (50,80), nagyjából tíz másodperc volt hátra, amikor a lendület elsodorta a kerékpárját, ő maga azonban állva maradt, és mosolyogva fogadta a közönség ünneplését – olvasható a bringasport.hu oldalon. 

Kempf Zoltán a bringasport.hu oldalnak elmondta: kissé zavarta a látását a kötése, egy-két trükköt át kellett terveznie, és volt, amit kihagyott, noha nagyon sok pontot ért volna, mert nem akart kockáztatni. 

Mindkét nemben a hat legjobb kerékpáros kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra, így a versenyen a 11. helyet megszerző gyulai sportoló lemaradt a párizsi olimpiáról. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)