Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyitotta kapuit a Gyula Bike Park

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. október 31. 10:00
Megnyitotta kapuit a Gyula Bike Park
Pumpapályával és skateparkkal várják a látogatókat

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Megnyílt a Gyula Bike Park október 30-án a Kempf-tónál, ahol pumptrackpálya és skatepark is várja az érdeklődőket. A megnyitó napján amatőr és profi kategóriában is megmérethették magukat a fiatal résztvevők.  

A park ötletgazdái, Kempf Zozó freestyle BMX-világbajnok és testvére, Kempf Patrik junior és amatőr magyar bajnok freestyle BMX-es lapunknak kifejtették: a pályák nagyjából egy éve épülnek 50 százalékos pályázati támogatás segítségével. Az Országos Bringapark Programot az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda írta ki a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség bevonásával. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az ötletgazdák a motivációikról elmondták: szerették volna, ha minél többen elkezdhetnének BMX-ezni és mountain bike-ozni. A cél, hogy minél többen mozogjanak a helyiek és környékbeliek közül. 

– A mai napra egy kisebb versenyt szerveztünk. A legjobb trükköt díjazzuk a skateparkban, és egy kis időmérőt is tartunk a pumpapályán a megjelenteknek, akik ez alkalommal is az ország minden részéről érkeztek: vannak Kecskemétről, Győrből és a fővárosból is – húzta alá Kempf Zozó, aki azt is kiemelte: életkortól függetlenül bárki kipróbálhatja a gyulai pályákat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mint megtudtuk, a skatepark elsősorban az extrém freestyle bicikliseket várja, a pumptrackpályát pedig amatőrök és profik is használhatják.

A megnyitón Alt Norbert alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta: a fürdőváros egy újabb sportolási lehetőséggel, közösségi helyszínnel gazdagodott. Hozzátette: a park egyedülállónak számít, hiszen hasonló sportolási lehetőség nem érhető el a térségben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

GYULAI HÍRLAP • 2022. október 30. 16:52
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)