Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A vármegyei kupa döntőjében sem talált legyőzőre a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. május 02. 14:00
A vármegyei kupa döntőjében sem talált legyőzőre a gyulai focicsapat
Gyulai Termál FC–Mezőmegyer SE 3-1 (3-0)

Fotó: Bencsik Ádám

A Békés Vármegyei Kupa döntőjében a Gyulai Termál FC csapata a Mezőmegyer SE együttesével nézett szembe május 1-jén a Kórház utcai stadionban. A fürdővárosi gárda a bajnokság megnyerése után a vármegyei kupasorozat serlegét is megkaparintotta.

Gyulai Termál FC: Szabó Mercell, Nagy Sándor, Dajcs Ádám, Borbély Zsombor, Tanerr Gergő (Kiss Tamás), Szabó Péter (Szabó Zsombor), Zabari Dávid (Repisky Dániel), Babinyecz Balázs, Katona György (Kukla Zsombor), Trescsula Máté, Varga Tamás (Zsilák Mátyás). Csere: Csonka Dávid, Szabó Viktor. Vezetőedző: Brlázs Gábor.

A gyulai csapat az előző meccsén kiütéses győzelemmel gyűjtötte be bajnoki címét, így minden erejét a kupaküzdelem lezárására fordíthatta. Brlázs Gábor kerete a Lőkösháza KSK, a Szarvasi FC, a Kétegyházi SE és az OMTK-ULE legyőzésével ért a fináléba. A Mezőmegyer gárdája a vármegyei bajnokság másodosztályából érkezett a kupasorozatba, a döntőt pedig a Magyarbánhegyesi FC, a Nagyszénás SE, a Szabadkígyósi SZSC és a Gyomaenedrődi FC búcsúztatásával érdemelte ki.

A döntőt a gyulai keret kezdte jobban, amely azonnal magához ragadta a játék irányítását. A fürdővárosi gárda több ígéretes helyzetet is kidolgozott, a gól pedig a 22. percben érkezett, amikor Tanner Gergő talált a mezőmegyeri kapuba.

A folytatásban is a vármegyei bajnok szája íze szerint zajlott a játék, három perccel a vezető gól után pedig Dajcs Ádám növelte a gyulai előnyt. 2-0.

A gyulai keret még a félidő lefújása előtt eldöntötte a finálét, amikor Katona György háromra növelte az előnyt.

A második félidőre a mezőmegyeri gárda sebességet váltott, ezzel döcögőssé téve a gyulai csapat játékát. A feljavult mezőmegyeri játék gólt is eredményezett, a 65. minutumban Benyó Norbert lőtte közelebb csapatát ellenfeléhez. A mérkőzés további részében mindkét együttesnek megvolt az esélye a gólszerzésre, ám az eredmény nem változott.

A Gyulai Termál FC csapata a Vármegyei I.-es labdarúgó-bajnokság megnyerése után a Vármegyei Kupa serlegét is a magasba emelhette, így már készülhet a feljutásért vívott párharcra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)