Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is megrendezik a Háromváros Kerékpáros Fesztivált

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. április 11. 16:32
Idén is megrendezik a Háromváros Kerékpáros Fesztivált
Harmadik alkalommal biciklizhetnek együtt az érdeklődők

opauszki zoltánszarvas pétergörgényi ernő és kálmán tibor

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Harmadik alkalommal rendezik meg a Háromváros Kerékpáros Fesztivált május 24–26-án. Az eseményről április 11-én tartottak sajtótájékoztatót a gyulavári kastélyban.

Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke elmondta: a települések jó együttműködésének köszönhetően szervezik meg idén újra a fesztivált. Megjegyezte, mindhárom városban folyamatosan fejlődik a kerékpáros infrastruktúra. Hozzátette: nagyjából 250-300 főre számítanak a programon.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere kifejtette: mivel a fürdőváros az idei házigazdája az eseménynek, ezért itt lesz a rajt és a cél is. A május 24-i hétvégén rendezik meg a Gyulavári Kastélynapokat is, ezért összekötötték a két rendezvényt, Gyulaváriból fognak startolni a résztvevők május 25-én, szombaton 8.45-kor, majd oda is érkeznek vissza a délutáni órákban, a több mint 50 kilométeres táv megtétele után.

Kiemelte: a túra 10 év alatt ingyenes, a többi biciklizőnek egy jelképes, 1600 forintos összeget kell befizetnie, amelyért kapnak egy Decathlon által összeállított csomagot, valamint érmet is a túra a végén.

Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter úgy fogalmazott, a megyeszékhelyre, a Szent István térre valamivel 10 óra után fognak megérkezni a kerékpárosok. Azon a hétvégén Békéscsabán lesz az Open Road Tours motoros fesztivál, amelynek tagjai aznap délelőtt indulnak el Orosházára, így a biciklizők megtekinthetik a rajtot, valamint egy kerékpáros bemutatót is rendeznek számukra.

A túra következő állomása Békés lesz. Kálmán Tibor, a település polgármestere elmondta, a dánfoki üdülőközpontban ebéddel fogják várni a résztvevőket, majd onnan indulnak vissza Gyulára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)