Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Külterületi utat újítottak fel Sándorhegyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. április 10. 10:55
Külterületi utat újítottak fel Sándorhegyen
A beruházás 27,7 millió forintba került

görgényi ernő és veres andrás

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Külterületi utat újítottak fel Sándorhegyen – jelentette be április 10-én a helyszínen Görgényi Ernő polgármester és Veres András önkormányzati képviselő.

Görgényi Ernő elmondta: Gyula városa Magyarország egyik legnagyobb, összesen 255 négyzetkilométernyi közigazgatási területtel rendelkező települése, ebből következik, hogy több száz kilométer a külterületi dűlőúthálózata.

Aláhúzta: igyekeznek legalább a legtöbbet használt utakat karbantartani, a vidékfejlesztési program keretében pedig az önkormányzat elnyert egy pályázatot, amelynek köszönhetően több külterületi utat is felújítottak. Munkálatokat végeztek a Pósteleki úton, az Ottlakai dűlőn és Bicerén is, összesen 3,8 kilométer hosszúságban újultak meg útszakaszok. A következő állomás a sándorhegyi terület volt, a közeljövőben pedig az Uhrin János utcát is felújítják.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Veres András kifejtette: Sándorhegyen 691 méter hosszúságban és 3 méter szélességben újult meg az út. A kivitelező 20 centiméter vastag új útalapot épített, hideg remixes eljárással, mész-cement hozzáadásával. Egy 396 méteres szakaszon 0/63-as zúzott követ építettek be, a teljes hosszúságban pedig 0/22-es zúzott kővel terítették a szakaszt.

A beruházás 27,7 millió forint volt, amely magába foglalja az önkormányzat által biztosított 5 százalék önerőt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)