Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos döntőben a „Lila” suli A csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. február 05. 15:00
Országos döntőben a „Lila” suli A csapata
Az iskola B együttese a negyedik helyen végzett a játékos sportvetélkedő országos elődöntőjében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Első helyen végzett a gyulai 5. számú általános iskola A csapata a diákolimpiai játékos sportverseny országos elődöntőjében, melyet február 1-jén rendeztek meg a fürdővárosban. 

Az országos elődöntőben négy megye nyolc általános iskolája vett részt. A „viharsarki” színeket a gyulai 5. számú általános iskola és a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola képviselte. A Békés vármegyeiek mellett Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád és Hajdú-Bihar vármegye két-két legjobb csapata csapott össze a döntőbe jutásért. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az együtteseknek tíz feladatból álló játékos ügyességi sor- és váltóversenyt szerveztek. A feladatok között volt kötélhúzás, talicskaváltó, labdával szlalomozás és floorballváltó is. 

A gyulai iskola magabiztosan, 69 ponttal végzett az első helyen. A második a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola lett 53 ponttal, a harmadik helyen pedig a hajdúszoboszlói Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola végzett, 40 pontot szerezve. 

Az országos döntőbe jutott gyulai csapat tagjai: Borbély Dominik Péter, Budai Csenge, Budai Szabolcs, Doktor Zalán Máté, Fáskerti Máté, Ilyés Klaudia, Juhász Marcell, Kállai Áron, Kempf Anna, Kincses Hanna, Komáromi Dorina, Koór Kinga, Labodár Milán, Molnár Kitti, Petrovits Bende Péter, Rácz Lotti, Sassano Alessandro és Szabó Petra.

A diákolimpia játékos sportverseny döntőjét Kiskunhalason rendezik meg március 9-én. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A „Lila” iskola, történetében először, két csapattal képviseltette magát a versenyen. A B együttes január 30-án Törökbálintra utazott, hogy összemérje erejét riválisaival.

Bacsa Edina, a gyerekek egyik felkészítője elmondta, a tanulók a hosszú utazás és az idegen pálya ellenére nagyon jól küzdöttek. A megmérettetés második harmadában csúcsformában teljesítették a nehéz feladatokat, így végig szoros volt a verseny a 3–6. helyezettek között. A gyulaiak végül holtversenyben a negyedik helyen végeztek a kilenccsapatos mezőnyben. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A B csapat tagjai: Barta Lili, Bene Magor, Bordás Ádám, Grósz Milán Balázs, Illik Zsombor, Juhász Olivér, Kincses Albert, Kovács Anna Panna, Lédeczi Tamara, Molnár Lili, Radics Virág, Simonfalvi Marcell, Simonfalvi Márk, Sólyom Dorka, Szalai Anna Tímea, Szabó Dorina, Szabó Viktória, Székely Alexandra, Szücs Lara, Tóth Vilmos Péter, Vass Alexander és Váczi Zsolt.

A csapatok felkészítői: Bacsa Edina, Kovácsné Fábián Andrea, Kruzsicz Bernadett és Szabó Ferenc.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)