Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Balla Tamás és Farkas Zalán sikerével zárult az emléktorna

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. január 25. 10:00
Balla Tamás és Farkas Zalán sikerével zárult az emléktorna
Huszonkilencedik alkalommal ült asztalhoz a Gyöngyösi Lázár Sakkemlékverseny mezőnye

Huszonkilencedik alkalommal rendezték meg a Gyöngyösi Lázár Sakkemlékversenyt január 20. és 21. között. A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Gyulai SE sakkszakosztályának közös tornáján a gyulai sakkélet kiemelkedő alakjára, későbbi szakosztályvezetőjére emlékeztek.

Az emlékversenyt 1994 óta minden évben megtartják, csupán 2021-ben, a világjárvány miatt nem ültek asztalhoz a mezőny tagjai.

A 29. emlékverseny 36 versenyzővel rajtolt el, az A csoportban 20 sakkozó ült asztalhoz, a B csoportban pedig 16 ifjúsági versenyző nevezett.

Az A csoportban a Kisújszállási SE két mestere IM Balla Tamás és FM Fekete Albert számított a tornát megelőzően esélyesnek. Az esélyeknek megfelelően a képzeletbeli dobogó legfelső fokát – kétséget sem hagyva – százszázalékos teljesítménnyel Balla Tamás foglalta el, aki hatodszor diadalmaskodott a gyulai versenyen. A második helyen Fekete Albert, míg a harmadikon az orosháziak játékosa, Kunos Zoltán végzett – derült ki a szervezők közleményéből.

Az ifjúsági B csoportban kiegyensúlyozott, kiélezett küzdelmekre lehetett számítani, és ezt igazolták is a játékosok, hiszen az első három helyen csak fél pontos különbségek alakultak ki. A versenyt végül a Makói SVSE játékosa, Farkas Zalán nyerte, megelőzve a hazaiak két ifjúsági játékosát, a címvédő Godó Nándort és Budai Mátét.

Az A csoport végeredménye: 1. IM Balla Tamás Kristóf 9 pont (Kunmánia Kisújszállási SE), 2. FM Fekete Albert 7 pont (Kunmánia Kisújszállási SE), 3. Kunos Zoltán 6,5 pont (Orosházi SE), 4. Ungureanu Sandu 5,5 pont (Arad), 5. Pásztorcsik János 5 pont (Orosházi SE), 6. Tamás Kornél 4,5 pont (Gyulai SE).

A legjobb nem díjazott gyulai játékos Bányai István 4,5 ponttal lett, a legjobb senior játékos elismerését Balatoni György érdemelte ki.

A B csoport végeredménye: 1. Farkas Zalán 5,5 pont (Makói SVSE), 2. Godó Nándor 5 pont (Gyulai SE), 3. Budai Máté 4,5 pont (Gyulai SE), 4. Kohn Dániel 4,5 pont (Arad), 5. Havas István 4,5 pont (Gyula), 6. Giricz Gergő 4,5 pont (Dévaványa).

Legjobb nem díjazott gyulai játékos Gyenge Gergő lett.

A mezőny tagjai és a jelenlévők a sakkverseny megnyitóján közös főhajtással tisztelegtek Kovács István és Petró József emléke előtt, akik aktív résztvevői, mozgatórugói voltak a versenynek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)