Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is folytatódik az EpiPen-program

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. január 17. 13:10
Idén is folytatódik az EpiPen-program
Eddig négy alkalommal kellett használni az injekciókat

Csontosné László AnikóAbdulrahman Abdulrab Mohamed és alt norbert

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

EpiPen oldatos injekciókat adott át január 17-én Alt Norbert alpolgármester és Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az Egészséges Városért Közalapítvány elnöke Csontosné László Anikónak, a Dürer Albert általános iskola intézményvezetőjének.

Alt Norbert elmondta: két évvel ezelőtt, Magyarországon elsőként indították el az akciót, amely során olyan injekciókat adnak át az intézményeknek, amelyek megelőzhetik a súlyos allergiás reakciókat.

Az alpolgármester kiemelte: Gyulán jelenleg negyvenöt helyen érhetők el az életmentő eszközök, többek között bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, kollégiumokban és számos egyéb intézményben.

Hozzátette: az EpiPenek rövid lejáratú készítmények, ezért kell időről időre újra beszerezni és szétosztani azokat.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed a program elindítása óta már több önkormányzat és más városban található intézmény is megkereste őket azzal, hogy segítséget kérjenek az EpiPenek beszerzésében, valamint azok használatában, a közalapítvány pedig Gyulán és más helyeken is szervezett oktatást, ahol megtanították az eszközök helyes használatát.

Hangsúlyozta: az akció elindulása óta négy alkalommal kellett használni az injekciókat, három gyermek és egy felnőtt esetében, minden alkalommal darázscsípés miatt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)