Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megtalálták a rendőrök annak a kisteherautónak a vezetőjét, amelyből szivárgott az üzemanyag

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. január 17. 15:02
Megtalálták a rendőrök annak a kisteherautónak a vezetőjét, amelyből szivárgott az üzemanyag
A gázolajjal szennyeződött úton két jármű is megcsúszott és összetört

Fotó: police.hu

Megtalálták, és szabálysértési eljárást indítottak a rendőrök annak a kisteherautónak a vezetőjével szemben, amelyből január 3-án műszaki hiba miatt folyt el az üzemanyag menet közben Doboz és Gyula térségében. A gázolajjal szennyeződött úton két jármű is megcsúszott és összetört – közölte a police.hu.

Felidézték: az egyik baleset Gyula külterületén, a Szanazugi úton történt. Egy személyautó az egyik kanyarban kisodródott, és kidöntött két útjelző táblát és egy villanyoszlopot. A sofőr nem sérült meg, de a járműben jelentős anyagi kár keletkezett.

A baleset azért történt, mert az útra olaj került, és nagyobb felületen szét is terjedt az esőzés miatt. A bejelentés után a békéscsabai rendőrök elkezdték követni az olajcsík útját, és értesítették a közutak kezelőjét. Kiderült, hogy a szennyeződés Doboz belterületéről indult, majd a Szanazugi úton keresztül Gyula belvárosába vezetett.

Nem sokkal az első eset után újabb balesetről érkezett bejelentés: Gyulán, a Béke sugárúton csúszott meg egy autó, amiben szintén anyagi kár keletkezett.

A Béke sugárút mellett más utcákban is látni lehetett, hogy a műszaki hibás jármű arra járt.

Fotó: police.hu

A Gyulai Rendőrkapitányság munkatársai többórányi kamerafelvételt néztek meg a feltételezett útvonal mentén. Kiderült, hogy a gázolaj egy kisteherautó motorteréből folyt ki, a furgon Füzesgyarmatról indult, és Dobozon keresztül tartott Gyulára.

A jármű vezetője elmondta, hogy a kocsi menet közben jelzett ugyan hibát, de nem gondolta, hogy folyik belőle a gázolaj. Erre akkor jött rá, amikor Gyulán leparkolt egy időre, és dolga végeztével visszatért a kocsihoz. A jármű nem indult, így felhívta az egyik ismerősét, akivel a helyszínen kicseréltek egy tömítést, így a furgon újra működőképes lett. A férfi ezután folytatta útját, de a KRESZ előírásai ellenére nem győződött meg arról, hogy a műszaki hiba okozott-e szennyeződést az úton.

Fotó: police.hu

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)