Rib eye steak gratinburgonyával, erdei gombamártással
A szárazon érlelt marha rib eye steaket megsózzuk, majd száraz, forró serpenyőben mindkét oldalát két-két percig pirítjuk. Öt percig pihentetjük, azután szeleteljük és tálaljuk. Ízlés szerint zöld fűszerekkel díszítjük.
Fűszeres besamelmártás készítünk (szerecsendiót, sót, fehérborsot használjunk az ízesítéshez). A karikára vágott burgonyát összekeverjük a mártással, majd tálalógyűrűbe vagy muffinformába tesszük, reszelt trappistasajtot szórunk a tetejére, és 180 fokon 25 perc alatt sütőben megsütjük.
Kevés zsiradékon lepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, valamint a vargányát, a rókagombát és a csiperkegombát. Miután elpárologott a gomba leve, sóval, borssal fűszerezzük, majd felengedjük a visszamaradt pecsenyelével, és étkezési keményítővel sűrítjük. Tálalás előtt száraz vörösborral összeforraljuk.
Egészben sült, töltött pecsenyekacsa
A másfél kilós pecsenyekacsát sóval, borssal fűszerezzük, majd egy éjszakát a hűtőben hagyjuk.
A töltelékhez a kacsa saját máját, zúzáját, szívét használjuk. Feldaraboljuk a belsőségeket, lepirítjuk, majd összekeverjük felkockázott vöröshagymával, az áztatott zsemlével, és összevágott friss petrezselyemzölddel ízesítjük.
A kacsát 170 fokon római tálban megsütjük. Közben narancsos mézzel fényezzük, kenegetjük. Ehhez a mézet karamellizáljuk, narancsot facsarunk bele, és reszelt narancshéjjal, valamint karácsonyi fűszerek őrleményével ízesítjük (használhatunk például csillagánizst, szegfűszeget). Ha aranysárgára sült a kacsa, még egyszer megkenjük a narancsos mézzel.
A kacsához készíthetünk köretnek karamellizált gyümölcsöket, francia salátát vagy füstölt szalonnás töltött burgonyát.
A Zsigmond Konyhában karácsonyi sültestálakat is készítenek, és elindult a szilveszteri tálak előrendelése is. A rendeléseket személyesen a Dobozi út 28. szám alatt, telefonon a 06-20/924-6500-s számon lehet leadni.