A 2008–2022 között megrendezett szakácsolimpiákon és -világbajnokságokon a Békés Megyei Culinary Team által kiállított ötfogásos menüsorokat kóstolhatják meg az érdeklődők a gyulai Zsigmond Konyha gasztrotúráin.
A Gasztroutazás nevű programsorozat első alkalmát november 17-én, pénteken 18 órától tartják, a későbbiekben pedig a tervek szerint négyhetente rendezik meg a kulináris élvezeteket ígérő eseményt. Jelentkezni előzetesen lehet a 06-20/448-3847-es telefonszámon lehet.
A programokra egy-egy borpincészetet, borházat is meghívnak; az első rendezvényen, melyen a 2008-as olimpiai menüsort ismerhetik meg a vendégek, a Hollós borház mutatkozik be.
A résztvevők a versenyeken induló csapattagokat és egyéni versenyzőket is megismerhetik, akik projektoros vetítés közben mesélnek sztorikat. (Csapat: Tímár András csapatkapitány, Tímár Albin, Barna Ádám, Nyári János, Balogh László cukrász. Egyéni versenyzők: Prohászka Béla, Tímár Attila, Ambrus György, Horváth Ferenc.)
Az első rendezvényen fejenként 16 500 forintért lehet részt venni, az összeg a borkóstolást is tartalmazza.
A program menüsora:
Vendégváró hörpintő:
- Garnéla rákos zöldségvíz
Hideg előétel:
- Barackfán füstölt marhahátszín-carppacio
- Mozaikos sajttorta
- Salátacsokor, zöldfűszeres vinegrette
Meleg előétel:
- Kíméletesen sült tanyasi jércemell magvas crustádban
- Sült céklás lila burgonyahab
- Vajas, petrezselymes espumahab
Főétel:
- Chilis, csokis rosé kacsamell ánizsos májjal töltve
- Karamellizált tokaji aszús gyümölcsök
- Narancsos sütőtökgratin, tárkonyos joghurtkaviár
Desszert:
- csokoládémousse
- bogyós gyümölcsragu
- mangósorbet édes morzsán