Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kóstold meg a szakácsolimpiák és -világbajnokságok menüsorát!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. november 11. 17:45
Kóstold meg a szakácsolimpiák és -világbajnokságok menüsorát!
Gasztrotúra indul a Zsigmond Konyha éttermében

Fotó: Lehoczky Péter

A 2008–2022 között megrendezett szakácsolimpiákon és -világbajnokságokon a Békés Megyei Culinary Team által kiállított ötfogásos menüsorokat kóstolhatják meg az érdeklődők a gyulai Zsigmond Konyha gasztrotúráin.

A Gasztroutazás nevű programsorozat első alkalmát november 17-én, pénteken 18 órától tartják, a későbbiekben pedig a tervek szerint négyhetente rendezik meg a kulináris élvezeteket ígérő eseményt. Jelentkezni előzetesen lehet a 06-20/448-3847-es telefonszámon lehet.  

A programokra egy-egy borpincészetet, borházat is meghívnak; az első rendezvényen, melyen a 2008-as olimpiai menüsort ismerhetik meg a vendégek, a Hollós borház mutatkozik be.

A résztvevők a versenyeken induló csapattagokat és egyéni versenyzőket is megismerhetik, akik projektoros vetítés közben mesélnek sztorikat. (Csapat: Tímár András csapatkapitány, Tímár Albin, Barna Ádám, Nyári János, Balogh László cukrász. Egyéni versenyzők: Prohászka Béla, Tímár Attila, Ambrus György, Horváth Ferenc.)

Az első rendezvényen fejenként 16 500 forintért lehet részt venni, az összeg a borkóstolást is tartalmazza.

Fotó: Lehoczky Péter

A program menüsora: 

Vendégváró hörpintő:

  • Garnéla rákos zöldségvíz

 

Hideg előétel:

  • Barackfán füstölt marhahátszín-carppacio
  • Mozaikos sajttorta
  • Salátacsokor, zöldfűszeres vinegrette

 

Meleg előétel:

  • Kíméletesen sült tanyasi jércemell magvas crustádban
  • Sült céklás lila burgonyahab
  • Vajas, petrezselymes espumahab

 

Főétel:

  • Chilis, csokis rosé kacsamell ánizsos májjal töltve
  • Karamellizált tokaji aszús gyümölcsök
  • Narancsos sütőtökgratin, tárkonyos joghurtkaviár

 

Desszert:

  • csokoládémousse
  • bogyós gyümölcsragu
  • mangósorbet édes morzsán
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)