Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Állati jó versek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2023. december 05. 14:00
Állati jó versek
Arató Adrienn kötetét mutatták be a városi könyvtárban

arató adrienn

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Állati jó versek címmel jelent meg Arató Adrienn költő első kötete, amelyet december 5-én mutattak be a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban.

Arató Adrienn lapunk kérdésére elmondta: gyerekkorában kezdett el az írással foglalkozni, az egyik versével egy városi versenyt is megnyert, majd egy ideig nem foglalkozott az írással, de a koronavírus-járvány alatt úgy érezte, hogy bontakozik ki eléggé a kreativitása.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Hozzátette: a családjával egy parkerdő mellett laknak, amelyet gyakran látogatnak a gyermekeivel, ahol sokféle állatot látnak nap mint nap, így születtek meg az első gondolatok a költeményekről.

Kiemelte: egyszerű, dallamos, ütemhangsúlyos, mondókákhoz hasonló versek kerültek a kötetbe, amely idén szeptemberben jelent meg. A költemények háziállatokról, erdei állatokról, madarakról szólnak. A könyvet Törökné Józsi Andrea illusztrációi teszik színesebbé.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Arató Adrienn azt is elmondta, jelenleg is több köteten dolgozik: már elkészült az Állati jó téli versek című könyv, illetve készül egy másik, amelyben a mostani könyv egyik szereplője, a Mérges Mackó kerül középpontba, valamint dolgozik egy harmadik történeten is, amelynek egy kismacska lesz a főszereplője, ebben pedig, a klasszikus mesékkel ellentétben, az egerek lesznek a negatív szereplők.

A városi könyvtárban Kisné Czeglédi Márta könyvtáros beszélgetett a szerzővel.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)