Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Meggyújtották a város adventi koszorújának első gyertyáját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. december 03. 19:23
Meggyújtották a város adventi koszorújának első gyertyáját
Az érdeklődőket karácsonyi vásár és zenés programok várták

Fotó: Gyulai Hírlap/Rusznyák Csaba

Karácsonyi vásár és zenés programok várták az érdeklődőket advent első vasárnapján Gyulán. A Harruckern téren fellépett a Calliope Színjátszó Kör, a Hanta Banda, a Tűzvarázs Produkció és az Erkel Ferenc Vegyeskar is, majd Görgényi Ernő polgármester mondott ünnepi köszöntőt.

– A mai nap, advent első vasárnapja, a keresztény kultúrkörben az egyházi év kezdetét jelenti. A mai naptól karácsonyig tartó időszak a személyes újraátélés és az előkészület ideje, az úr eljövetelére várunk – fogalmazott beszédében Görgényi Ernő.

Kiemelte: az adventi várakozás a remény felindítását jelenti, ez nem pusztán az év egy időszaka, hanem egy különleges lelkiállapot, amely során felkészülünk és napról napra, hétről hétre megtisztítjuk, majd ünnepi díszbe öltöztetjük lelkünket.

Hozzátette: a várakozás profánabb megnyilvánulása, hogy ajándékokat veszünk, feldíszítjük környezetünket, ahogy történt ez Gyula városában is, amelyért a polgármester köszönetet mondott mindenkinek, akik dolgoztak az ünnepi díszeken, valamint azoknak a gyulaiaknak, akik felajánlották fenyőfáikat a városnak.

Fotó: Gyulai Hírlap/Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő aláhúzta: a karácsony nem valaki vagy valami melletti, esetleg elleni ünnep, nem forradalomra, háborúra vagy hősi halottra emlékezünk ilyenkor, a karácsony a szeretet ünnepe, a szeretet pedig azon kevés dolog közé tartozik, amely nem fogy el, hanem gyarapodik, ha másoknak is adunk belőle.

A köszöntő után az egyházak képviselőinek gondolatai következtek: Merényi Zoltán baptista lelkész, Pápai Attila evangélikus lelkész, Baráth János református lelkész és Márk Tivadar román ortodox lelkész szóltak az ünneplőkhöz, majd Kovács Péter esperesplébános áldotta meg az adventi koszorút, amelyen Görgényi Ernő gyújtotta meg az első gyertyát.

A folytatásban a Kossuth téren is meggyújtották az első gyertyát, ahol a Karácsonyi János katolikus általános iskola gyermekkórusa adott műsort.

Fotó: Gyulai Hírlap/Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)