Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai diákok nyerték a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tudáspróbáját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. november 24. 13:00
Gyulai diákok nyerték a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tudáspróbáját
A tanulók az egészséges táplálkozásról szerzett ismereteikről adtak számot

debreczeni emmabujdosó zoé és bukodi dóra anna

Gyulai és budapesti diákok nyerték a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) tudáspróbáját, ahol az egészséges táplálkozásról szerzett ismereteikről adtak számot a résztvevők – tájékoztatott közleményben a társaság.

Mint írták, az ország 150 általános iskolájának közel 400 hatodikos és hetedikes diákja indult el a megmérettetésen, a háromfős csapatok először egy online fordulóban mérkőztek meg egymással, a budapesti döntőben pedig 33 csapat 100 diákja mérte össze a tudását a hazai táplálkozási ajánlásról, az Okostányérról. Az ajánlót 2016-ben adta ki a Magyar Tudományos Akadémia, amely azt mutatja be, hogy egy nap milyen arányban kellene fogyasztanunk a különböző élelmiszertípusokból ahhoz, hogy az egészséges mennyiségekhez, arányokhoz közelítve javítsunk a jelenlegi táplálkozási szokásainkon.

A döntőben egy 16 állomásból álló mozgalmas, játékos feladatsoron mentek végig a versenyzők. A hatodikosok versenyét a budapesti Török Flóris általános iskola diákjai, a hetedikesekét pedig a gyulai Karácsonyi János katolikus általános iskola tanulói, Bukodi Dóra AnnaBujdosó Zoé és Debreczeni Emma nyerték.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)