Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A csodálatos aromaterápia (2. rész)

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szántóné Borbély Angéla Éva • MAGAZIN • 2023. november 19. 15:00
A csodálatos aromaterápia (2. rész)
Szántóné Borbély Angéla Éva természetgyógyász írása

A mai modern világban kevésbé van időnk a természetet járni, beszippantani az illatokat, de a virágokból kinyert illóolajok az őszi-téli időszakban is visszahozzák nekünk a természet ezen csodáját, hiszen az illóolaj aromája megegyezik a virág vagy növény illatával.

Fotó: pixabay.com

Nem hiába nevezik őket illóolaj esszenciáknak, hiszen a virágok illatát, ízét, lelkét tárolják magukban. Az illóolajok használata terápiás jellegű, hiszen belégzéskor a bonyolult kémiai összetevőkből álló illóolaj molekulák bejutnak az agyunk limbikus rendszerébe (az érzelmek, ösztönök és válaszreakciók kialakításáért felelős terület az agyban), a tüdőnkbe és nagyjából 20 perc múlva kimutathatóak a véráramunkban is.

Bizonyos illóolajok, mint például a levendula, tömjén, bergamot vagy a geránium képesek célzottan arra az agyi központra hatni, ahol stresszhatásra kialakul a szorongás, félelem, aggodalom vagy rémültség érzete.

Ezek az illóolajok belégzéskor képesek egy ellazult, nyugodt állapotot előidézni, lelassul a légzés és csökken a vérnyomás. Csökkennek, illetve meg is szűnnek a szorongásos tünetek és felszabadulnak a pozitív gondolatok.

Az alvásproblémák megoldására is kiválóan alkalmasak pulzuspontokra kenve vagy a párnára csepegtetve. Természetgyógyász fitoterapeuták, aromaterapeuták kifejezetten érzelmekre ható keverékekkel tudják segíteni a stresszkezelést gyerekek és felnőttek számára is.

Fontos a gyógynövények ismerete és azok hatásmechanizmusa a szervezetünkre, ezért mindig szakember segítségét vegyük igénybe. Csak 100%-os, CPTG minősítésű illóolajok alkalmasak a betegségek kezelésére!

[A cikk szerzője természetgyógyász fitoterapeuta, fülakupunktúrás addigtológus, mentálhigiénés szakember, kineziológus, okleveles rajzvizsgálati szakértő, komplex mozgásterápia-fejlesztő, tanulási coach. Rendelője címe: 5700 Gyula, Rákóczi u. 31., tel.: 06-20/487-6669.]

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)