Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az október 23-ai hosszú hétvégén és az iskolai őszi szünetben is népszerű Gyula

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. október 20. 14:50
Az október 23-ai hosszú hétvégén és az iskolai őszi szünetben is népszerű Gyula
Több hotel már most megtelt a hosszú hétvégére

Az október 23-ai hosszú hétvégén és az iskolai őszi szünetben is a második legnépszerűbb belföldi úti cél Gyula a szallas.hu foglalási adatai alapján.

Eger, Gyula és a főváros mellett Pécs, Hévíz, Szeged, Hajdúszoboszló, Zalakaros, Miskolctapolca és Nyíregyháza a legkeresettebb belföldi település az október 23-ai hosszú hétvégén – derül ki a szállásfoglaló portál közleményéből.

Idézik Kelemen Lilit, a szallas.hu sajtószóvivőjét is, aki elmondta: több hotel már most megtelt a hosszú hétvégére, a hotelfoglalások több mint felét a négycsillagos kategória adja.

Az őszi szünidőben szintén Eger, Gyula és Budapest a legnépszerűbb a portál foglalási adatai alapján. Mint írták, az őszi szünet a hosszú hétvégéhez képest 60 százalékkal több vendégéjszakát hozhat. A foglalások csaknem fele két éjszakára, negyede három éjszakára szól.

A portál szakértői az utolsó negyedévben 10-12 százalékos bevételnövekedést prognosztizálnak a belföldi turizmusban.

Gonda Orsolya, a szallas.hu salescsapatának vezetője a „beutazó vendégkörről” elmondta: Gyulára hétvégéken és a román ünnepi időszakokban érkeznek Romániából, a Dunántúlon pedig jellemzően osztrák, cseh, szlovák, német nyugdíjasok fordulnak meg, többnyire hétköznapokon. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)