Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan elvégezhetjük a gyepszellőztetést

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2023. szeptember 03. 15:55
Hamarosan elvégezhetjük a gyepszellőztetést
Az idei nyár nagyon igénybe vette a pázsitokat

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Az augusztusi melegben sok szemzés nem sikerült a szélsőséges időjárás miatt. Szeptember elején ezek még pótolhatók. Várjunk egy kicsit a hűvösebb napokra, akkor minden bizonnyal sikeresebb lesz a próbálkozásunk. Nagy segítség lehet a szemzéshez, ha az alanynak szánt magoncokat többször is jó alaposan megöntözzük.

Az idei nyár nagyon igénybe vette a pázsitokat. Hamarosan elvégezhetjük a gyepszellőztetést, amely segíthet a minőség visszaállításában. Az alapos gépi gyepszellőztetés után gondosan gereblyézzük át a területet.

A fűmag kiszórása a gyep állapotától függően két-három dekagramm/négyzetméter. Marhatrágya-granulátumot, rostált komposztföldet vagy általános virágföldet is szórhatunk ki tetszőlegesen. Az elgereblyézés után a hengerelés is fontos a talaj egyenletessége miatt is.

A helytelen öntözéssel elronthatjuk az egész pázsitunkat, munkánkat! Nagyon fontos, hogy a magvak egy percre se szikkadjanak meg, különben elveszítik a csírázási képességüket. Ha kell, naponta többször is meg kell őket öntözni.

A műtrágyával óvatosan bánjunk! Inkább tavasszal juttassunk ki lassú lebomlású műtrágyát, mert az az egész vegetációs időszakban egyenletesen biztosítja a pázsitnak a szükséges tápanyagokat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)