Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kunbaracson táncoltak a gyulai diákok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2023. augusztus 29. 15:00
Kunbaracson táncoltak a gyulai diákok
Erasmus+ programon vettek részt a DLC Nyelviskola tanulói

Kunbaracsra látogattak augusztus végén a DLC Nyelviskola diákjai, hogy ismét részt vegyenek egy Erasmus+ programban. Négy nemzet – magyar, portugál, román és litván – tanulói osztották meg egymással nemzetük kultúráját „Moving the Body, Transforming the Mind”, avagy Mozdulj rá az új gondolatokra címmel.

Az Erasmus+ az európai oktatás, képzés, ifjúságügy és sport támogatására irányuló uniós program. Középiskolás diákoknak ad lehetőséget ingyen tanulásra nonformális oktatási módszerekkel.

A diákok napi négy foglalkozás alkalmával fejezték ki gondolataikat, érzelmeiket mozgás és zene által. Szükség is volt a készülésre, hiszen a kunbaracsi polgármester meghívta a fiatalokat a falusi hagyományőrző szüreti mulatságra, ahol helyt adott a különböző kultúrák bemutatására. A fiatalok nemzeti táncokat tanítottak meg egymásnak és egy nemzetként adták elő azokat.

A fergeteges fogathajtó bemutató és a csikósok felvonulása utána együtt táncolt a magyar, a székely, litván és portugál fiatalság a falusiakkal. A babgulyás és kenyérlángos kóstolása után új élményekkel tértek vissza az ifjúsági táborba.

Az őszi szezonban még több lehetőség lesz középiskolás diákoknak a programba való csatlakozásra, ami szükséges: angol nyelvtudás, lelkesedés, jókedv és nyitottság.

Összes cikk - lent (max 996px)

iconIMG_8230.JPG (3203 KByte)

+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)