Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Litvániában forgattak filmet a DLC Nyelviskola tanulói

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2022. szeptember 15. 15:00
Litvániában forgattak filmet a DLC Nyelviskola tanulói

A DLC Nyelviskola tanulói egy európai uniós pályázatnak köszönhetően Erasmus+ programon vehettek részt Litvániában.

A tizenkét napos program, az „intercultural cinema” témáján belül a diákok megtanulhatták a forgatókönyvírás, a forgatás és filmkészítés, valamint a filmvágás alapjait. Cseh, szlovák, litván, portugál és magyar diákok dolgozhattak nemzetközi csapatokban a meghatározott feladatokon, így nem csak az angol nyelvet gyakorolhatták, de megismerték egymás kultúráját is. 

Az iskolarendszeren kívüli oktatás kreatív módját nagyon élvezték a diákok Litvánia egyik mesés erdejének közepén, egy csodaszép tisztáson, ahol a fából épült szálláshely is kiváló helyszínt biztosított a filmezéshez.

Sokan nem ismerik az Erasmus+ programok előnyeit, így a DLC Nyelviskola a közeljövőben ingyenes workshopokat tart a diákok és szülők tájékoztatására, remélve, hogy egyre több diák él a teljesen ingyenes, uniós támogatású tanulási lehetőséggel. Ezen kívül kommunikáció központú angol nyelvi tanórákat biztosítanak a programra felkészülni vágyó diákok számára.

A DLC Nyelviskola minden évben több Erasmus+ projekten vesz részt, a magyarországi projektek mellett a külföldi programok is nagyon népszerűek Csehországban, Litvániában, Szlovákiában, Romániában és Portugáliában. A diákok felejthetetlen élményekkel térnek haza és további lehetőséget kaphatnak egyéb nemzetközi együttműködésre.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)