Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai nevezetességekről készült kártyajáték

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. július 20. 15:42
Gyulai nevezetességekről készült kártyajáték
A lapokon látható képeket kézzel rajzolták

komoróczki alizhegedűs évagyőri erzsébet zsada és tatai lászló

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Gyulai nevezetességeket mutat be a Vándor kártyajáték legújabb része – jelentették be július 20-án az Almásy-kastélyban.

Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a kártyajátékot családoknak, helyieknek és idelátogatóknak egyaránt ajánlják, hiszen egy szórakoztató szabadidőtöltési lehetőség, amely szuvenír is lehet egyben.

Kiemelte: a fürdővárosban évről évre bővülnek és megújulnak a családoknak szóló attrakciók, ennek jegyében újították fel a Gyulai Várfürdőben a gyermek-víziparadicsomot, hoztak létre az egykori alispáni lakban játszóházat, de az óriáskerék, a kisvonatok, kastélytúrák és számos egyéb program is a családokat célozza meg, ezekhez csatlakozik a kézműves terméknek számító Vándor kártyajáték gyulai nevezetességeket bemutató kiadása.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Hegedűs Éva ötletgazda kifejtette: 2015-ben kezdett játékokkal foglalkozni, azóta Szarvason több szabadulószobát üzemeltet, illetve csapatépítő tréningeket, szabadtéri kalandtúrákat is szervez.

2022-ben Szarvas újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából hozták létre az Újratelepítők című társasjátékot, annak „kistestvéreként” adták ki a Vándor első részét, amely a szarvasi nevezetességeket mutatja be.

Kiemelte: a kártyákon 16 darab, az adott településhez kapcsolódó nevezetesség látható, Gyula esetében például a Ladics-ház, az Almásy-kastély a Gyulai Várfürdő, amelyeket kézzel rajzolt Győri Erzsébet Zsada grafikus, ezeket egészítik ki számokkal ellátott kártyák. A játékot 7 éves kor fölött, 2-5 főnek ajánlják, a szabályok egyszerűen tanulhatók, a játékidő nagyjából 20 perc.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Győri Erzsébet Zsada hozzátette: a nevezetességeket közösen választották ki, a helyszíneken fotózást tartottak, majd tűfilccel rajzolta meg a képeket, amelyeket szkennelés után digitálisan színezett ki.

Tatai László, a kártyajátékot kiadó Digitális Kalamáris tulajdonosa, ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy megszületett a játék, valamint azért is, hogy a második kiadás „helyszíne” Gyula városa lett. Mint mondta, a játék megvásárolható a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ajándékboltjában, az Almásy-kastélyban, a Gyulai Várfürdőben, a PartyVarázs Ajándékboltban és az IQ Könyvesboltban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)