Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tőlünk is függ, hogy milyen az utcakép

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2023. június 18. 13:00
Tőlünk is függ, hogy milyen az utcakép
Kirívó, ha a sok rendezett udvar közül kilóg egy-egy gondozatlan telek

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Az elmúlt héten, tanulmányi körúton vettünk részt a Pándy Kálmán-kórház parkjában. Ez a park a szarvasi arborétum után vármegyénk második leggazdagabb növény gyűjteményével rendelkezik. Jól illeszkedik a város zöldterületeihez, gazdagítva a jó levegőt, ami városunk egyik fontos erőssége.

Az elmúlt hetekben az utcákon sokan nyírták a füvet, amivel megszépítették az utcaképet. Nem kell mindig a városra várni, ha mi is megtudunk valamit csinálni vagy csináltatni. Magunknak csináljuk! Jó úgy hazamenni, hogy rendben van az utca. Milyen kirívó, ha a sok rendezett udvar közül kilóg egy-egy gondozatlan telek. Ha idős, beteg emberek lakják az ilyen ingatlant, segítsünk nekik, egy-egy alkalommal nyírjuk le előttük is a füvet. Van, ahol nem lakják az ingatlant, a tulajdonossal a szomszéd beszélje meg a teendőket, hogy szép legyen az utca.

Sok ház előtt nagyon szép, gondozott előkert van. Nem kell versenyezni, hiszen az anyagi helyzeteink sem egyformák, de a kert ápoltsága nem csak az anyagiaktól függ, elsősorban igényesség kérdése.

A csapadékos időjárás a haszonnövényeknek is ajándék. A betegségek viszont ilyenkor is szeretnek dézsmálni belőlük. Sajnos a burgonyát csak a burgonyabogaraktól akarják a kertészkedők megvédeni, pedig a gombás és baktériumos betegségek ellen is védekezni kell. A kezelt burgonya gumói könnyebben raktározhatók. A rovarölőszerek mellé tegyünk Zorvecet vagy Avtar 75 NT-t. Kontaktkezelésre a Rézoxiklorid és a Champion is megfelel.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)