Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szanazugi ingatlanban segítik majd a csontvelő-transzplantáción átesett gyerekek rehabilitációját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. május 31. 14:00
Szanazugi ingatlanban segítik majd a csontvelő-transzplantáción átesett gyerekek rehabilitációját
Az egész országból érkeznek majd az új ingatlanba

Fotó: Démétér Alapítvány

A Démétér Alapítvány új központot hoz létre a csontvelő-transzplantáción átesett gyerekeknek és családjuknak Doboz-Szanazug területén. Az építkezés megkezdődött, és amint befejeződik, több száz érintett kap majd itt segítséget munkatársaiktól az új helyszínen.

Sedlák Gabriellától, az alapítvány vezetőjétől megtudtuk, évente mintegy hatvan daganatos és más súlyos betegségben szenvedő gyermeknél végzik el az életmentő csontvelő-transzplantációt, ami hosszú kórházi kezelést és akár több éves izolációt jelent számukra. Az egész családot megterhelő időszak után az érintetteknek segítségre van szükségük, hogy feldolgozzák a betegség éveit.

Kiemelte: a szanazugi helyszín országosan nyújt majd lehetőséget a családoknak az utógondozásra, a rehabilitációra és a kikapcsolódásra, lelki támogatást is nyújtva. 

– A most épülő új szanazugi központban családterápia, az egészséges testvéreket segítő foglalkozások, pszichológusi támogatás várja majd az érintetteket, valamint gyászcsoport a gyermeküket elvesztő szülőket. A természetközeli, nyugodt környezet miatt is tökéletes helyszín ez a lelki, érzelmi rehabilitációhoz. 

Sedlák Gabriella elmondta: a Szanazugban található ingatlan 10 éve került az alapítvány tulajdonába. Eddig egy helyi házaspár gondozta a házat, ők egyébként szintén érintett szülők. 

Az alapítvány vezetője hozzátette: a munkálatok május elején kezdődtek, az átadás októberben várható, az első csoportok pedig jövő tavasszal érkezhetnek a Démétér Alapítvány új terápiás központjába.  

Kifejtette: 2006 óta működtetik a Dél-pesti Centrumkórház területén lévő Démétér Házat, ahol a transzplantációs osztályon kezelt gyerekek és szüleik kapnak lakhatást és teljes körű támogatást a gyógyuláshoz. Megnyitása óta a Démétér Házban 780 érintett család fordult meg, az érintettek köre folyamatosan bővül.

     

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)