Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szanazugban és Városerdőn is jó a vízminőség

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. július 03. 11:23
Szanazugban és Városerdőn is jó a vízminőség
A megye valamennyi engedélyezett szabadstrandján lehet fürdőzni

Fotó: Gyulai Hírlap 

Valamennyi Békés megyei engedélyezett szabadstrand vize alkalmas fürdésre – írta honlapján a Békés Megyei Kormányhivatal.

Közölték: az érvényes uniós és hazai szabályozás alapján az idei szezonban jó a fürdővíz minősége a gyomaendrődi Pájer Kempingben, a gyomai szabadstrandon, valamint a dánfoki, a szanazugi és a városerdei engedélyezett természetes fürdőhelyen is.

A kormányhivatal népegészségügyi szakemberei az idény megkezdése előtt minden szabadstrandot ellenőriztek a megyében, és a szezonban is folyamatosan figyelik a vízminőséget és a közegészségügyi követelmények betartását.

Az üzemeltetők a nyár folyamán havonta vizsgáltatják a megbízott, akkreditált laboratóriummal, hogy vannak-e a vízben szennyvízeredetű szennyezésre utaló baktériumok. Az eredményről a népegészségügyi hatóságot is kötelesek tájékoztatni.

A fürdővizek részletes jellemzését a népegészségügyi hatóság által elkészített fürdővízprofil tartalmazza, amely részletes információkkal szolgál az adott fürdőhely vízminőségéről. A víz aktuális minősítéséről és az esetleges fürdési tilalomról a kijelölt szabadstrandok üzemeltetőinek is tájékoztatniuk kell a fürdőzőket a víztől számított 300 méteren belül.

Fontos tudni, hogy Békés megyében nincsenek fürdésre kijelölt, engedélyezett tavak. A közegészségügyi veszély és a balesetveszély miatt többek között a bányatavakban és a kompátkelők közelében is tilos a fürdőzés – hívta fel a figyelmet a kormányhivatal.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)