Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Városerdőn és Szanazugban is jó a vízminőség  

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. június 17. 09:43
Városerdőn és Szanazugban is jó a vízminőség  
A kormányhivatal szakemberei az idény megkezdése előtt minden szabadstrandot ellenőriztek a megyében

Valamennyi Békés megyei engedélyezett szabadstrand vize alkalmas fürdésre – tájékoztatott honlapján a Békés Megyei Kormányhivatal.

Mint írták, a kormányhivatal népegészségügyi szakemberei az idény megkezdése előtt minden szabadstrandot ellenőriztek a megyében, és a szezonban is folyamatosan figyelik a vízminőséget és a közegészségügyi követelmények betartását.

Közölték: az érvényes uniós és hazai szabályozás alapján jó a fürdővíz minősége a szanazugi és a gyula-városerdei engedélyezett természetes fürdőhelyen, a gyomaendrődi Pájer Kempingben, valamint a gyomai és a dánfoki szabadstrandon.

Mint ismertették, az üzemeltetőknek a nyár folyamán havonta kell vizsgáltatniuk a megbízott, akkreditált laboratóriummal, hogy vannak-e a fürdővízben szennyvízeredetű szennyezésre utaló baktériumok. Az eredményről a fürdőzőket és a népegészségügyi hatóságot is kötelesek tájékoztatni.

A közleményben arra is felhívják a figyelmet, hogy a megyében nincsenek fürdésre kijelölt, engedélyezett tavak, a közegészségügyi veszély és a balesetveszély miatt többek között a bányatavakban és a kompátkelők közelében is tilos a fürdőzés.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)