Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zámbó Zoltán és Botos József győzelmével ért véget a Csomós János Emlékverseny

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. május 25. 10:00
Zámbó Zoltán és Botos József győzelmével ért véget a Csomós János Emlékverseny
Két csoport mezőnye versengett a nemzetközi emléktornán

Fotó: Somogyi Gábor

Második alkalommal rendezték meg a Csomós János Emlékversenyt május 17. és 21. között a Hőforrás Hotel és Üdülőszövetkezet konferenciatermében. A nemzetközi tornával a Gyulai SE sakkcsapatának emblematikus tagjára emlékeztek a résztvevők.

Somogyi Gábor főszervező elmondta, a verseny célja a sakk iránti játékszeretetét soha el nem hagyó Csomós Jánosra való emlékezés volt, emellett pedig, hogy versenyzési és kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak a történelmi fürdővárosban.

zámbó zoltán

Fotó: Somogyi Gábor

A hétfordulós, svájci rendszerű nemzetközi viadalon két csoport mezőnye ült asztalhoz, a hazai indulók mellett osztrák és román sakkozók képviseltették magukat. A verseny erősségét jól jellemzi, hogy a nyolcvanhárom sakkozóval elrajtoló megmérettetés mezőnyében 11 címviselő foglalt helyet.

Az A csoportban 32 sakkozó ült asztalhoz, a B csoport küzdelmeiben pedig 51 versenyző tologatta bábuit. A B csoportból ki kell emelni a gyulai Kovács Istvánt, aki 96 évesen is méltó ellenfele volt a fiataloknak.

Az A csoport küzdelmeiben végül a miskolci FIDE-mester, Zámbó Zoltán végzett az élen, megelőzve az orosházi Kunos Zoltánt és az asztaloktól harmadikként felálló szentesi Fábián Nagy Sándort. A B csoport versengése végül a dunaharaszti Botos József győzelmével ért véget, a második helyen a veszprémi Szunyogh István végzett, a dobogó harmadik fokára pedig a Békési TE versenyzője, Vértes Imre állhatott fel.

botos józsef

Fotó: Somogyi Gábor

A szervezők a pénzdíjakon felül, számos különdíjat (kolbászt, könyvjutalmat) is kiosztottak, a sakkozók pedig kedvezményes belépővel látogathattak el a Gyulai Várfürdőbe.

Az A-csoport eredménye: 1. Zámbó Zoltán (FM, DVTK) 5,5 pont, 2. Kunos Zoltán (Orosházi SE) 5,5, 3. Fábián Nagy Sándor (Szentes) 5.

A B-csoport eredménye: 1. Botos József (Dunaharaszti MTK) 5,5 pont, 2. Szunyogh István (Ezüst Huszár SE) 5,5, 3. Vértes Imre (Békési TE) 5,5.

kovács istván 96 évesen ült asztalhoz a versenyen

Fotó: Somogyi Gábor

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)