Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Emléktáblát avattak az Id. Christián László Városi Sporttelepen és a gyulavári sportpályán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2023. május 17. 18:10
Emléktáblát avattak az Id. Christián László Városi Sporttelepen és a gyulavári sportpályán
Egykori legendák neveit viselik a gyulai futballpályák 

Emléktábla-avató ünnepséget rendezett május 17-én az Id. Christián László Városi Sporttelepen és a gyulavári sporttelepen a Gyulai Városbarátok Köre és a gyulai önkormányzat. A fürdőváros futballpályái ezentúl Himmer Rezső, Himer József, Himer István, Ótott József, Vasvári Péter és Arató Lajos nevét viselik.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az az Id. Christián László Városi Sporttelepen tartott ünnepségen jelen volt Kónya István, Gyula város alpolgármestere, Sipos Jenő, az Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője, Durkó Károly, a Gyulai Városbarátok Körének önkormányzati képviselője, a képviselő-testület oktatási és kulturális bizottságának elnöke. Az esemény kiemelt vendége volt Himer II. István, aki egyik névadója a Himer-centerpályának. 

Kónya István kiemelte, az esemény nem csupán Gyula város közösségéről, nemcsak a fürdővárosi labdarúgásának meghatározó alakjairól, hanem a magyar labdarúgásról is szól. Elmondta, Gyula városában a labdarúgás története több mint százéves múltra tekint vissza, és a településen országosan egyedülálló módon hét évtizede létezik városi nagypályás labdarúgás. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hangsúlyozta: erkölcsi kötelesség méltóképp emlékezni azokra a labdarúgókra, akik jó hírét vitték a városnak, akiknek százak szurkoltak a lelátókon. 

Durkó Károly elmondta, 2014-ben merült fel az ötlet, hogy méltó emléket állítsanak a gyulai labdarúgó-legendáknak. 

– Ezek a táblák mindannyiunkról szólnak, minden olyan futballistáról, sportolóról, aki valamikor ezeken a pályákon játszott, egyúttal a gyermekeinkről, unokáinkról is szólnak, hiszen ők vihetik tovább ennek a gyönyörű sportágnak a szeretetét – fűzte hozzá. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Sipos Jenő örömét fejezte ki a kezdeményezés kapcsán, mint mondta, a fiataloknak az emléktáblákról eszükbe fog jutni, hogy Gyulán egykor több kiváló csapat volt, tele nagyszerű játékosokkal és nagyszerű emberekkel.

Tóth II. József, az ünnepség szervezője, egykori kiváló labdarúgó a futballpályák névadóinak emlékezetes mérkőzéseit elevenítette fel. 

Himer II. István labdarúgó-karrierjéről, életének edzői és sportszakmai állomásairól beszélt a jelenlévőknek. A többszörös gólkirály többek között a Gyulai MEDOSZ, az NB I.-es Szombathelyi Haladás és a Szolnoki MTE NB II.-es csapatának volt a játékosa edzőként pedig a SZEOL AK (NB I.), a Szolnoki MÁV ( NB II.), a Zalaegerszegi TE (NB II.), a Szegedi Dózsa (NB III.), a Makó (NB III.), a Hódmezővásárhelyi METRIPOND (NB II.) és a Gyulai MEDOSZ (NB III.) együtteseit vezette. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az ünnepség zárásaként leleplezték az emléktáblát, majd elhelyezték az emlékezés koszorúit. A résztvevők ezután a gyulavári futballpályán emlékeztek meg Arató Lajosról, a pálya névadójáról. 

A fürdővárosi képviselő-testület döntése értelmében a sporttelep centerpályája a Himer-centerpálya nevet kapta (névadók: Himmer Rezső, Himer József és Himer István), a salakpályát Varga István-futballpályának, a K1-es pályát Ótott József-futballpályának, a K2-es műfüves pályát Vasvári Péter-futballpályának, a gyulavári pályát Arató Lajos-futballpályának nevezték el. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)