Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - MÁV-Volán: népszerűek a vármegye- és országbérletek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2023. május 15. 15:30
MÁV-Volán: népszerűek a vármegye- és országbérletek
Több mint 300 ezret adtak el

Meghaladta a 300 ezret az eladatott vármegye- és országbérletek száma – tudatta a MÁV–Volán-csoport hétfőn az MTI-vel. A társaság közleménye szerint az új díjtermékek annyira népszerűvé váltak, hogy a hó eleji vásárlások javában felülmúlták a korábbi hónapok bérletértékesítési számait.

Mint írták, Budapest főpályaudvarai mellett Pest vármegyében Vácon, vidéken pedig Debrecenben, Miskolcon, Székesfehérváron, Pécsen és Győrben vették a legtöbb vármegye- vagy országbérletet a pénztári és az automatás jegyváltások adatai szerint.

Összesen csaknem 304 ezer újfajta bérlet kelt el, ebből mintegy 220 ezer vármegyebérlet volt, melyek közül a legtöbbet, 53 ezret Pest vármegyére váltották – írták, hozzátéve: az eddigi számok alapján a mindössze 1890 forintba kerülő kedvezményes országbérlet a legnépszerűbb termék, amiből 68 ezer darabot adtak el.

A vásárlók 16 százaléka döntött úgy, hogy a „legkényelmesebb módon, néhány kattintással” veszi meg az újfajta bérletet, a MÁV app segítségével péntekig már több mint 45 ezret adott el a közlekedési társaság.

A MÁV-Volán-csoport beszámolója szerint a hó eleji, jellemzően 1–8-áig tartó intenzívebb vásárlási időszak adatai alapján májusban mintegy 70 ezer eladott bérlettel felülmúlják az értékesítési adatok az idei első négy hónap MÁV-START, Volánbusz és GYSEV bérleteladások havi átlagát.

Kitértek arra is, hogy a teljes árú 30 napos vármegyebérletek 9450, az országbérletek pedig 18 900 forintba kerülnek. Hozzátették: a nappali és esti tagozatos tanulók, a 6 év feletti óvodások, valamint a fogyatékkal élők 90 százalékos kedvezménnyel – 945, illetve 1890 forintért – jutnak hozzá ezekhez a termékekhez.

Az orszagberlet.hu weboldalon térképes kereső támogatja a vásárlókat a hozzájuk legközelebbi értékesítési hely megtalálásában - áll a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)