Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hivatalosan is megnyitották a Gyulai Virágok Fesztiválját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. május 14. 09:00
Hivatalosan is megnyitották a Gyulai Virágok Fesztiválját
A rendezvény első napját Deák Bill Gyula koncertje zárta

Kónya István, Gyula alpolgármestere és Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere mondott köszöntőt

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Virágvásárral, koncertekkel, gyerekprogramokkal és virágkötészeti kiállítással is várják a látogatókat hétvégén a Gyulai Virágok Fesztiválján, melyet szombat este nyitottak meg hivatalosan.

Kónya István alpolgármester a megnyitón elmondta, már 1933-ban rendeztek városunkban kertészeti és gyümölcskiállítást. Felidézte, az akkori, csaknem 4000 látogatót vonzó esemény megnyitóján Békés vármegye alispánja a következőt mondta: nem az a célja a kiálltásnak, hogy más hasonló eseményekkel összehasonlítsák, hanem hogy a kertészkedőknek növelje az önbizalmát és megmutassa, hogy az akarat és a tudás mire képes. 

Az alpolgármester kiemelte: idén közel 50 ezer egynyári virág díszíti majd Gyula közterületeit, a Gyulai Várfürdő területén pedig 12 ezer virágban gyönyörködhetnek a látogatók. Emellett a gyulai önkormányzati képviselők csaknem 45 ezervirágot osztanak majd ki a helyieknek a Virágos Gyula program keretében. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az eseményen a fesztivál idei vendégvárosának, Sátoraljaújhelynek a polgármestere is köszöntötte a megjelenteket. Szamosvölgyi Péter beszámolt a fürdővárosban szerzett pozitív élményeiről, majd kifejtette: Sátoraljaújhely egészen más látnivalókkal büszkélkedhet, de érdemes ellátogatni a településre; bobpályával, hegyekkel, szép tájakkal várják a látogatókat, és hamarosan elkészült a városban a világ leghosszabb gyalogos függőhídja. 

A megnyitó után Deák Bill Gyula adott koncertet a helyszínen. 

A fesztivál második napján, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődnek a programok. A színpadon iskolások lépnek majd fel, és 14 órakor átadják a legszebb standnak járó díjat, valamint kihirdetik a virágkötészeti verseny és Az én virágos kertem rajzpályázat eredményét. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)