Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szoros küzdelmekkel folytatódott a tenisz csapatbajnokság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. május 12. 13:00
Szoros küzdelmekkel folytatódott a tenisz csapatbajnokság
Két győzelem, két vereség a gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub csapatbajnoki mérlege

Fotó: Tenisz Szabadidő Sport Klub

A Tenisz Szabadidő Sport Klub Gyula ob II.-es csapata a csapatbajnokság folytatásában a fővárosi Blue Tiger Club ellen lépett pályára, az ob III.-as együttes pedig a szegedi Back Street Balls gárdájához utazott május 6-án. A fürdővárosi teniszcsapatok már másnap pályára is léptek, a másodosztályú keret a Gellért SE csapatát fogadta, az ob III.-as együttes pedig az Agroázis SZVTK gárdáját látta vendégül.

A TSZSK közösségi oldala azt írja, az ob II.-es és ob III.-as csapat is izgalmas mérkőzéseket játszott idegenben. A magasabban jegyzett együttes a Budai Tenisz Centrumba látogatott, ahol fantasztikus körülmények között, gyönyörű környezetben léptek pályára. A fővárosi csapatban megfordultak szuperligás teniszezők is, közülük is kiemelkedett Balázs György, aki volt 480. helyen az ATP világranglistán, valamint egy Davis Kupa mérkőzésen megmérkőzött Andy Murray ellen is.

– A feladathoz felnőtt a csapatunk, az egyénikkel azonban sajnos 4/2-re a hazaiak vezettek, és bár két párost nyertünk, a mindent eldöntő mérkőzésen a Haunold Máté-Balázs György kettős ellen kellett volna nyerni. A Kincses-Kutasi páros szett és 5/2-es hátrányból is visszaküzdötte magát, 3 meccslabdát is hárítva, sőt, 6/5-ös vezetésnél nekik volt szettlabdájuk, végül egy szoros (7-5) tie-break után a fővárosiak behúzták az ötödik győzelmüket, de fiataljaink így is büszkék lehetnek az elért eredményre – olvasható a bejegyzésben.

Az ob III.-as gyulai csapat egyik legerősebb játékosa, Abrudán Attila a mérkőzés napja előtt megsérült, azonban így is vállalta a játékot, hogy a csapat el tudjon utazni a mérkőzésre hat emberrel. Székács Kristóf tovább gyarapította a győzelmek számát, valamint Alt Ádám és Albert Máté is erős ellenfeleket győzött le. A párosokból kettőt kellett volna nyerni, sajnos azonban 4/4-es állásnál az Abrudán-Székács páros 12/10-re maradt alul.

A vasárnapi napon már hazai pályán játszhatott mindkét fürdővárosi keret, az ob II.-es gárda a feljutó Gellért SE-vel játszott, ahol a legnagyobb névnek számító Tóth Ákos János ezúttal lépett pályára.

– Játékosaink nagyot küzdöttek, ki a fáradtságot, ki a sérülését is kizárva aratott győzelmet. Sajnos azonban tovább gyarapodott sérültjeinknek a száma, hiszen Székács Márk a mérkőzés végén a salakon ülve kapott a térdéhez. 5/1-es fordulás után a párosokból kettőt behúzva 7/2-re sikerült nyerni a sportszerű, tehetséges fiatalok ellen – írja a klub közösségi oldala.

Az ob III.-as csapat ezúttal szoros győzelmet aratott riválisa felett. Székács Kristóf továbbra is verhetetlen volt, míg Alt Ádám és Mátyás Hunor is fontos győzelmet aratott, Havasi Róbert pedig a negyedik győzelmet is megszerezte a csapatnak.

– Végül az ötödik meccset a Székács-Havasi páros nyerte meg, így ob III.-as csapatunk rég látott sikerszériában van, köszönhetően a sok ügyes fiatalnak is, akiknek hosszabb távú célja egyértelműen az ob II.-es csapatban való szereplés lehet – foglalták össze a bejegyzésben.

Eredmények: Blue Tiger–TSZSK Gyula 5/4, Back Street Balls–TSZSK Gyula 5/4, TSZSK Gyula–Gellért SE 7/2 és TSZSK Gyula–Agroázis SZVTK 5/4.

A tenisz gyulai szerelmesei a hétvégén sem maradnak mérkőzés nélkül, hiszen a TSZSK Gyula a csoport legerősebb csapatát, a Pasarét TK együttesét látja vendégül május 13-án.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)