Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az óvodások fejlődéséről tartottak szakmai továbbképzést Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. május 02. 15:00
Az óvodások fejlődéséről tartottak szakmai továbbképzést Gyulán
A programra közel harminc pedagógust vártak

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Ovis vagyok, gyorsan alakulok címmel tartottak továbbképzést május 2-án óvodapedagógusoknak Gyulán. A Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyulai Tagintézményének szervezésében létrejött programra közel harminc pedagógust vártak a járás összes óvodájából. 

Dóczi Józsefné tagintézmény-vezető lapunk kérdésére elmondta: minden évben szerveznek hasonló előadást a kisgyermekekkel foglalkozóknak, a mostani esemény kimondottan az óvodáskori testnevelés szerepéről, jelentőségéről szól.

– Gyógytestnevelő kollégánk tanácsokat ad azzal kapcsolatban, hogy az óvodapedagógusok a mindennapi életben hogyan tudják segíteni a gyerekeket – tette hozzá. 

A nap előadója, Kurucz Márta kérdésünkre elárulta: a munkája során szerzett tapasztalataiból gyűjtötte össze előadása anyagát. Mint mondta, kitér arra, hogy mik a legfontosabb teendők a megelőzés szempontjából, és arról is szó esik, hogy a testtartás javítása hogyan lehetséges, valamint hogy a mindennapi sportnak milyen szerepe lehet az óvodások életében.

A szakember előadásában azt is elmondta, a lúdtalp és a helytelen testtartás megelőzése kiemelt fontosságú, mert később már nehezebb tenni a velük együtt kialakuló problémák ellen. A lúdtalp például a teljes csontrendszer deformitását okozhatja, és ahogy nő a gyerek, ez egyre nagyobb gondot okozhat a mindennapokban. Fontos a minél több lábtorna, és nagyon fontos a megfelelő, jól tartó cipő kiválasztása.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)