Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átadták a gyulai pedagógiai szakszolgálat új épületét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2017. március 21. 14:30
Átadták a gyulai pedagógiai szakszolgálat új épületét
Harmincéves lett a tagintézmény

Hivatalosan is átadták a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyulai Tagintézményének felújított épületét. Március 21-én szakmai napot is tartottak a 48-as utcában. 

____Eredeti-gyulai_szakszolg__1_.JPG

Az ünneplőket Kónya István, Gyula város alpolgármestere köszöntötte

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Kónya István alpolgármester köszöntőjében a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyulai Tagintézményének fontosságáról beszélt. Kiemelte Dr. Rozsnyai Katalin áldozatos munkáját, hisz ő volt az, aki 30 éve elsőként fogalmazta meg a ma is fennálló intézményrendszer szükségességét, kidolgozta alapelveit. Az elöljáró aláhúzta: felelősségteljes magatartása dicséretet érdemel, követendő példa mindenki számára.

– A tagintézmény sosem kérkedett, nem hangsúlyozta, milyen kimagasló eredményeket ért el. Csendben, komoly áldozatokat hozva, hivatástudattal végezte munkáját – mondta az alpolgármester. Kifejtette: bár a gyulai szakszolgálat nem önkormányzati fenntartású, a város vezetősége örül annak, hogy segíthette az új székhely felújítását, támogatására a jövőben is számíthatnak. Kónya István sok sikert és kevés kudarcot kívánt a 30 éves tagintézménynek.

A pedagógiai szakszolgálat eddigi tevékenységének mérföldköveit Dóczi Józsefné tagintézmény-vezető ismertette. Felvázolta, hogy a 48-as utcai épületbe múlt év decemberének végén költöztek át, ami számos munkatársa plusz terheket rótt: ezért külön köszönet illeti meg őket. A beruházás 3,5 millió forintból valósult meg, ennek egyik részét a békéscsabai tankerületi központ állta, másik részét Gyula város önkormányzata. Feladataikról szólva rámutatott: az elmúlt évtizedekben több ezer gyermek és több száz család élvezhette pártfogásukat. Az ellátottak száma évről évre nőtt, hisz szolgáltatásaik magas színvonalúak és ingyenesek. Munkájukban mindig igyekeztek a kor igényeihez alkalmazkodni, aminek köszönhetően az elmúlt három évtizedben az intézmény sokszor megújult. A logopédiai foglalkozásokat 1971-ben indították, azóta számos egyéb speciális területen is ellátják a szakfeladatokat. Nyújtanak már gyógypedagógiai és nevelési tanácsadást, vállalnak korai fejlesztést, oktatást és gondozást, szakértői bizottsági tevékenységet, foglalkoznak gyógytestneveléssel és fejlesztő neveléssel, ellátják az iskola- és óvodapszichológiai kötelezettségeket, és nem utolsó sorban felkarolják a kiemelten tehetséges tanulókat. Az egyes feladatköröket jól képzett szakemberek töltik be. Mindeközben strukturális, szervezeti átalakításon is átmentek, a Klebersberg Kunó Intézményfenntartó Központ megalakulása után, 2013-ban pedig fenntartót váltottak. Dóczi Józsefné úgy vélte, a kihívásoknak eleget tettek, megmaradásukat a gyakorlatban szert tett tapasztalatok biztosították.

A szakmai nap folytatásában a részvevők Csepregi András és Selmecziné Valach Renáta pszichológus, valamint Lestyán Erzsébet pedagógus, főiskolai oktató előadását hallgathatták meg 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)