Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Folytatódik a Gyulai Közüzemi NKft. tavaszi lomtalanítási akciója

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. április 25. 15:00
Folytatódik a Gyulai Közüzemi NKft. tavaszi lomtalanítási akciója
Május 3-án Máriafalva, Szentpálfalva, Ajtósfalva, Városerdő, Szentbenedek

Házhoz menő lomtalanítást szervez a gyulai közüzemi NKft. április 19-től május 17-ig Gyulán, városrészenként az alábbiakban felsorolt napokon 8 órától 12 óráig. A házhoz menő lomtalanítás igénybevétele ingyenes.

 • Április 19. – Dénesmajor, Gyulavári, Újvári
 • Április 26. – Galbácskert, Krinolinkert, Kastélykert, Magyarváros, Kisváros
 • Május 3. – Máriafalva, Szentpálfalva, Ajtósfalva, Városerdő, Szentbenedek
 • Május 10. – Törökzug, Németváros, Újgyula
 • Május 17. – Nagyrománváros, Újváros

Május 3-án (szerdán) a lomtalanítás során elszállításra kerülnek a háztartásokban keletkezett és feleslegessé vált nagydarabos hulladékok, melyek nem férnek bele a hulladékgyűjtő edénybe, így pl. bútorok, edények, szőnyegek, vagy játékok:

Utcák: Ajtóssy u., Almássy K. tér, Arany J. u., Aranyág u., Babits u., Bem J. tér, Bem J. u., Bercsényi u., Csikoséri sor, Csokonai u., Dobó u., Dobozi u., Dombi u., Faiskola u., Fecske u., Fürj u., Garay u., Gyöngyösi u., Halácsi u. , Henyei u., Hódi u., Hunyadi u., Ibolya u. (1-15-ig, 10-12-ig), Irinyi u., Juhász Gy. u., Kárpát u. (15-23-ig, 24-32-ig), Kaffka M. u., Kazinczy u., Kertes u. , Kertész u., Kisfaludy u., Kisökörjárás, Kiss E. u., Knézich u., Kölcsey u., Lenkei u., Lilaakác u., Madách u., Maróthy u., Mikszáth K. u., Móra F. u., Oláh Gy. u., Pósteleki u., Radnóti u., Sarkadi u., Szigligeti u., Temető u., Tessedik u., Tompa u., Vadvirág u., Vajda u., Vasút u., Vasvári u., Vörösmarty u., Nagyfenék

Tömblakások: Budrió ltp., Pósteleki sor, Törökzugi sor, Ajtóssy u.

Városerdő, Szentbenedek

Kérik a lakosokat, hogy a lomtalanítás során elszállítandó hulladékokat a meghirdetett időpontra készítse elő szállításra az ingatlan előtt olyan helyen, hogy az a szállítójárművel megközelíthető legyen. A nagyobb méretű tárgyakat maximum 1,0x1,0x0,8 m méretűre szíveskedjen összedarabolni, hogy a kukás kocsi beöntő nyílásán beférjen.

Azok akiknek a házhoz menő lomtalanítás lakóhelyükre meghirdetett időpontja nem megfelelő, kérhetik a házhoz menő lomtalanítás más időpontban történő elvégzését, a lomtalanítási akció ideje alatt, ügyfélszolgálati irodánkban időpont egyeztetéssel. 

Az alábbi hulladékok nem tartoznak a lomtalanítás körébe:

 • Vegyes háztartási hulladék (a rendszeres hulladékszállítás során elvisszük)
 • Papír-, műanyag-, italos karton-, alumínium italos doboz és üveghulladék (elhelyezhető a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken) 
 • Építési törmelék (elhelyezhető a Hulladékátrakó állomás melletti Inert hulladékkezelő telepen)
 • Biohulladék (elhelyezhető a Komposztálótelepen)
 • Veszélyes hulladék, elektronikai hulladék (elhelyezhető a Hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron)
 • Gumiabroncs (elhelyezhető a Hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron)
 • Sütőolaj, sütőzsiradék (átadható az alábbiak szerint)

Kérik, hogy fenti felsorolásban szereplő hulladékokat ne készítse ki lomtalanításra, mert azokat Társaságunk nem szállítja el. Köszönjük megértését!

A sütőolaj, a sütőzsiradék begyűjtését a BIOFILTER Zrt. munkatársai május 13-án (szombat) 9 és 13 óra között az alábbi gyűjtőpontokon végzik: nagypiac parkoló (Október 6. tér), kispiac parkoló (Törökzug - szolgáltató sor), Paradicsomi városrész-Rulikowski u. eleje, ABC melletti parkoló.

Javasolják, hogy a sütőolajat és a sütőzsiradékokat (a zsírt még folyós állapotban) öntse műanyag tárolóedénybe (pl.: pet palack), azt zárja le és a következő lomtalanításig így tárolja.

A cég tájékoztatja szerződéses partnereit, hogy az ingatlanokon keletkezett lomhulladékot a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. a házhoz menő lomtalanítási akciótól függetlenül, az akció ideje alatt is a hulladékátrakó állomásán (Kígyósi út), illetve az ezt követő időszakban az év minden napján, nyitva tartási idő alatt térítésmentesen átveszi. A partnerek a lomhulladékot frakciókra bontva (különösen: elektronikai hulladékok és elektromos berendezések, fa tartalmú bútorok és tárgyak, műanyagból készült bútorok és tárgyak, textil, fém hulladékok) helyezhetik el.

A hulladékátrakó állomás (Kígyósi út) és a komposztálótelep (Eleki út) nyitva tartása a társaság honlapján (www.gyulaikozuzem.hu) a „Nyitvatartás” menüpont alatt megtalálható.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)