Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Együttműködési megállapodást kötött az Erkel Ferenc gimnázium és a városi könyvtár

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. április 21. 14:30
Együttműködési megállapodást kötött az Erkel Ferenc gimnázium és a városi könyvtár
A diákok ezentúl könnyebben férhetnek hozzá a bibliotéka könyveihez

Dézsi jános és zámori ida

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Együttműködési megállapodást kötött az Erkel Ferenc gimnázium és a Mogyoróssy János Városi Könyvtár. A szerződéseket április 21-én, az iskola könyvtárában írták alá.

Zámori Ida, az Erkel Ferenc gimnázium intézményvezetője kiemelte: az igazi olvasóvá válás lehetőségét nyitja meg a diákok előtt a városi könyvtárral kötött megállapodás.

Mint mondta, a gimnázium és a bibliotéka között több évtizedes a kapcsolat, a tanulók és a tanárok rendszeresen vesznek részt könyvtári rendezvényeken, rendhagyó irodalomórákon.

Hozzátette: az együttműködés részeként a jövőben szeretnének közös kulturális programokat is megvalósítani, a legfőbb cél pedig az, hogy értő, kritikus olvasókat neveljenek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Aláhúzta: a megállapodás értelmében letéti állományt hoztak létre, majd a diákok szavazatai alapján választják ki azokat a könyveket, amelyeket a városi bibliotéka biztosít az intézmény számára, így a tanulók már a gimnázium könyvtárában is elérhetik azokat.

Az intézményvezető beszélt arról is, hogy évről évre egyre kevesebben olvasnak hazánkban, de az Erkel Ferenc gimnázium diákjai rendszeresen vesznek kezükbe különböző témájú és műfajú könyveket, mindez pedig köszönhető a Schriffert-Tóth Eszter könyvtáros tanár és a többi kolléga által teremtett légkörnek, valamint annak, hogy a könyvtár közösségi térként is funkcionál.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Dézsi János, a könyvtár igazgatója hangsúlyozta: rendkívüli öröm számára az együttműködési megállapodás, különösen annak fényében, hogy három évvel ezelőtt a Gyulai Tankerületi Központ vezetőivel egyeztetett egy programról, amelynek lényege, hogy a fürdővárosban tanuló diákok legalább egyszer látogassák meg a városi könyvtárat.

Az igazgató megerősítette, hogy az értő, kritikus olvasók nevelése fontos cél, valamint felvetette annak lehetőségét, hogy több középiskolával is hasonló megállapodást kötnének a jövőben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)