Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Véradó kihíváshoz keresnek 55 segítő szándékú gyulait

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2023. április 21. 16:30
Véradó kihíváshoz keresnek 55 segítő szándékú gyulait
Ignácz Marietta felhívást intézett a fürdővárosiakhoz

Nem mindennapi fába vágta a fejszéjét az ultramaratonokat futó Ignácz Marietta. A sportos hölgy felhívást intézett a gyulaiakhoz, melyben 55 véradót keres, akik csatlakoznának jótékonysági kihívásához.

A sportoló régóta fut ultratávokat, vagyis 50 kilométernél többet, és mivel maga is vérre szorult kisgyermekként, a rendszeres véradás és annak népszerűsítése mellett is elkötelezte magát.

– Május 5-én körbefutom a Balatont az Ultrabalaton keretében, 211 kilométeren – fejtette ki. Hozzátette: a megmérettetés távja 56 kisebb szakaszból áll, emiatt keres maga mellé szimbolikusan 55 másik embert.

– Aki jelentkezik, lényegében nem csinál mást, csak vért ad, és cserébe én a szakaszt az ő nevében lefutom. Minden szakasznak adok egy nevet a véradó tiszteletére, ők fognak engem motiválni. Ha több jelentkező gyűlik össze, annak csak örülök – mondta.

Mint megtudtuk, 20 jelentkező nagyon gyorsan összejött, a többiek május 5-ig, a verseny napjáig jelentkezhetnek Ignácz Marietta Facebook-oldalán vagy a véradó állomáson, ahol elég azt jelezni, hogy ezúttal a kezdeményezéshez csatlakozva ad vért az arra vállalkozó. 

– Azt tervezzük, hogy a végén készítünk egy beszámolót a kórházzal, és megosztjuk a képeket is. Én magam mindennap posztolom, hogy ki csatlakozott a kezdeményezéshez.

A sportoló hangsúlyozta: egy véradással akár három életet is megmenthetünk, ezért minden jelentkező számít.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)