Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nagy Sándort köszöntötték 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2023. április 21. 14:24
Nagy Sándort köszöntötték 90. születésnapján
Az ünnepelt szerint a genetika is szerepet játszik abban, hogy meddig él az ember

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Nagy Sándort köszöntötte 90. születésnapján, április 21-én Görgényi Ernő polgármester és Timár Andrea aljegyző. Az ünnepelt családja körében fogadta a gyulai önkormányzat nevében érkező vendégeket.

Sándor bácsiról megtudtuk, tanyán nőtt fel, szülei parasztok voltak. A polgári iskola elvégzése után lakatosnak tanult, majd a Békéscsabai Vasipari Vállalatnál helyezkedett el. Később átkerült Gyulára a vasipari szövetkezethez, közben pedig elvégezte a békéscsabai közgazdasági technikumot is. Ezek után művezető lett, 1971-ben megválasztották a szövetkezet elnökének. A tisztséget 1982-ig töltötte be, majd korkedvezménnyel ment nyugdíjba.

Az ünnepelt 1955-ben kötött házasságot Mészáros Ilonával, aki háztartásbeli volt. Házasságukból 1956-ban született egy fiuk, majd két unokával és négy dédunokával bővült a család. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Sándor bácsi az is elmondta, fiatal korában Szegeden focizott, igazolt játékos volt. Aztán a család, a házépítés mellett erre már nem jutott ideje. Nyugdíjas korában fóliázott, majd a fia kertészetében segédkezett, amíg tudott.

A hosszú élet titka szerinte az, hogy egészségesen kell élni. Sándor bácsi sosem dohányzott, nem fogyasztott alkoholt. Azt is hozzátette, valószínűleg a genetika is számít, hiszen a felmenői között bőven akadtak, akik szép kort éltek meg. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)