Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A hatodik legkeresettebb belföldi úti cél volt Gyula

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. április 15. 11:04
A hatodik legkeresettebb belföldi úti cél volt Gyula
2023 első negyedévében is sokan választották a fürdővárost

A hatodik legkeresettebb belföldi úti cél volt Gyula 2023 első negyedévében – derül ki a szallas.hu friss elemzéséből.

Mint írták, a legtöbb vendég Budapestre, Egerbe és Pécsre érkezett, és Gyula mellett Hévíz, Szeged, Hajdúszoboszló, Siófok, Debrecen, valamint Zalakaros is felkerült a leglátogatottabb települések listájára.

Közölték: az első negyedévben a leutazott foglalások száma csaknem 12 százalékkal elmaradt a tavalyitól, a foglalások bruttó összértéke viszont 6,5 százalékkal nőtt. Megjegyezték: a vendégforgalmat az is befolyásolta, hogy 2022-vel szemben 2023 első három hónapjában nem volt hosszú hétvége.

A közlemény kitér rá, hogy sokakat vonzott a fürdőzés és a várlátogatás; a portál által összeállított, „népszerű turisztikai attrakciókat” összegyűjtő listára a Gyulai Várfürdő is felkerült.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) információs honlapján, az igyutazunk.hu-n a 2023-as februári adatokról található összefoglaló. Mint írták, Gyulán és térségében az év második hónapjában 13 ezer vendég 31 ezer vendégéjszakát töltött el; Gyulán 27 ezer, Békéscsabán 3400 vendégéjszakát regisztráltak.

A vendégek száma 8 százalékkal, a vendégéjszakák száma 9 százalékkal nőtt a térségben a tavalyi év azonos időszakához képest.

A szálláshelyek bevétele 585 millió forint volt, ami 33 százalékkal magasabb, mint 2022 azonos időszakában. Az összes szálláshelyre vonatkozó szobakapacitás-kihasználtság átlagosan 24 százalékos, a szállodákban 43 százalékos volt.

A vendégek 72 százaléka belföldről érkezett a térségbe, a legtöbben a fővárosból és Pest vármegyéből. A vendégéjszakák 72 százalékát szállodákban, 25 százalékát magán- és egyéb szálláshelyeken, 3 százalékát panziókban töltötték a turisták.

A legjelentősebb külföldi küldőterület Románia volt, a szomszédos országból érkezett vendégek 6 ezer vendégéjszakát töltöttek el a térségben.

A vendégek 24 százaléka a 45–54 év közötti korosztályból került ki, 20 százalékuk pedig 35–44 év közötti volt – olvasható a portálon.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)