Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újabb EpiPen oldatos injekciókat kaptak a gyulai oktatási intézmények

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. április 04. 11:15
Újabb EpiPen oldatos injekciókat kaptak a gyulai oktatási intézmények
Az eseményen elismertek két iskolai dolgozót, akiknek használni kellett az eszközt

abdulrahman abdulrab mohamed és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Újabb EpiPen oldatos injekciókat adtak át a gyulai oktatási intézmények képviselőinek április 4-én a gyulai városháza dísztermében.

A megjelenteket Görgényi Ernő polgármester köszöntötte, aki kiemelte: szerették volna felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy az injekciókat nem elég egyszer beszerezni, hiszen azoknak lejár a szavatosságuk, ezért újakat kell vásárolni.

Hozzátette: az epinefrines injektorok beszerzését ismét az Egészséges Városért Közalapítvány finanszírozta.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a közalapítvány elnöke megköszönte a köznevelési intézmények példaértékű hozzáállását és együttműködését. Mint mondta, minden iskolában zökkenőmentesen zajlott az EpiPenek használatának oktatása is.

A köszöntők után következett az injekciók átadása, valamint virágot kapott Dobay Brigitta, a Dürer Albert általános iskola megbízott intézményvezetője, valamint Somogyi Csilla, az 5. sz. általános iskola iskolatitkára, akik már használták az EpiPent.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Somogyi Csilla elmondta, egy testnevelés óra után kellett használniuk az eszközt, amikor az egyik diákot a nyakán csípte meg egy darázs. Az injekció beadása után értesítették a mentőket, a kórházba szállítás után pedig egy napig megfigyelés után tartották a kislányt, aki az anafilaxiás sokk minden tünetét produkálta.

Az eseményen elmesélte történetét Hajduné Dávid Veronika is, akinek a legnagyobb gyermeke miatt van otthon injektora, de a kisebbek is ismerik az eszköz használatát. Mint mondta, nem kell félni az injekciótól, ugyanis a legkisebb, ötéves gyermeke szilveszter éjszakáján beadott magának egy felnőtteknek való adagot, de az semmiféle problémát nem okozott, egy gyors orvosi ellenőrzés után már otthon köszöntötték az új évet.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)