Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádat emeltek egy gyulai férfi ellen, aki balesetet okozott, de elhajtott a helyszínről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2023. március 22. 10:58
Vádat emeltek egy gyulai férfi ellen, aki balesetet okozott, de elhajtott a helyszínről
Egy másik autós is látta a balesetet, de ő sem állt meg

Vádat emelt a Gyulai Járási Ügyészség egy 32 éves büntetlen előéletű gyulai férfi ellen, aki személyi sérüléssel járó közlekedési balesetet okozott, de nem állt meg a baleset helyszínén – közölte a Békés Vármegyei Főügyészség. 

A 32 éves gyulai férfi január 23-án Okány felől Vésztő irányába közlekedett a 4235-ös számú úton, ahol az egyik balra ívelő útkanyarulatban, a kanyar ívét levágva, áttért a menetiránya szerinti bal oldalra. A vele szemből érkező személygépkocsi vezetője a veszélyhelyzet elhárítása érdekében lehaladt az úttestről jobbra, a vizes, nyomvályús útpadkára. Onnan gépkocsijával ugyan visszatért az úttestre, azonban az autó stabilitását vesztve az út menti bokrokba hajtott, és ott a vezetéktartó póznának ütközve állt meg. A baleset következtében a vétlen jármű vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a balesetet okozó férfival szemben tárgyalás mellőzésével, az ügy iratai alapján hozott büntetővégzésével pénzbüntetést szabjon ki, és határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Ugyancsak vádat emelt az ügyészség a férfi autója mögött haladó, a balesetben vétlen jármű vezetője, egy 61 éves büntetlen előéletű körösszakáli férfi ellen, akinek a balesetet észlelve szintén meg kellett volna állnia, és segítséget kellett volna nyújtania. Vele szemben próbára bocsátást indítványoztak.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)