Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A mérkőzés egészét uralva gyűjtötte be győzelmi pontjait a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. március 22. 10:00
A mérkőzés egészét uralva gyűjtötte be győzelmi pontjait a gyulai kézilabdacsapat
OXXO Energy Orosházi NKC U22–CZ-Gyulasport NKft. 26-32 (11-19) 

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 15. fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. csapata az OXXO Energy Orosházi NKC U22 együtteséhez utazott március 19-én. Zöldi-Tóth Katalin gárdája orosházi riválisa ellen kezdte meg kapaszkodását a tabella dobogós helyei felé.   

CZ-Gyulasport NKft.: Antal X., Farkasinszki D. 2, Gelegonya A. 3, Ilyés L. 6 (1), Ladics V. 7, Németh Cs. Nagy P. 4. Csere: Mike M., Kertes S., Kruzsicz B., Szabó K., Bányainé Szabó R. 1, Vólent L. 8 (3), Lukács N. 1. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin. 

A fürdővárosi együttes az előző fordulóban magabiztos második félidei játékkal győzte le lajosmizsei ellenfelét, ezzel a tabella ötödik helyére lépett fel. Az orosházi gárda idegenben verte meg szegedi ellenfelét, ám így is a mezőny utolsó harmadából várta riválisát.  

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a két csapat tabellán elfoglalt helye biztos gyulai győzelmet sejtetett, ám a fürdővárosi gárda nem vette félvállról a mérkőzést. 

A gyulai csapat azonnal átvette a játék irányítását, és végi vezetett a mérkőzésen. Ahogy teltek a percek, úgy vált egyre nagyobbá a különbség a két együttes között, a hazaiak azonban egy percre sem adták fel, folyamatosan űzték ellenfelüket. 

– A mérkőzés lehetőséget adott Zöldi-Tóth Katalinnak, hogy gyakoroltassa játékosaival az edzéseken elsajátítottakat. A második félidőben több alkalommal a cseresort küldte pályára. A látottak alapján megállapítható, hogy kijött a két csapat közötti különbség, az hogy színvonalas mérkőzés alakult ki, a hazaiak csupaszív játékának is köszönhető – ismertette Máthé István

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 4-7, 15. perc: 7-10, 20. perc: 8-12, 25. perc: 9-15, 28. perc: 10-18, 30. perc: 11-19, 41. perc: 16-24, 42. perc: 16-26, 53. perc: 23-28, 55. perc: 24-30, 60. perc: 26-32. 

– Az első félidővel elégedett vagyok, de a folytatás nem igazán tetszett. Dolgozunk tovább – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A CZ-Gyulasport NKft. NB II.-es csapata megerősítette helyét a tabella ötödik helyén, ám csupán két ponttal marad el a dobogó harmadik fokán álló szeghalmi riválisától. Az együttes a következő fordulóban hazai pályán fogadja a Csorvási SK gárdáját.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)