Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az energiatakarékosság állt a Lékó Ilona Környezetvédelmi Emlékversenyt középpontjában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2023. március 21. 14:00
Az energiatakarékosság állt a Lékó Ilona Környezetvédelmi Emlékversenyt középpontjában
Rajzpályázat és csapatverseny is várta az óvodásokat és iskolásokat

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az 5. sz. általános iskolában idén huszonhatodik alkalommal szervezték meg a Lékó Ilona Környezetvédelmi Emlékversenyt, amelynek témája ezúttal az energiatakarékosság és az energiaáramlás volt.

 Az eseményt idén is a környezetvédelmi témahét keretében szervezték meg. Az óvodások rajzpályázatának ünnepélyes eredményhirdetésére március 20-án került sor, a felsősök csapatversenyét pedig március 21-én tartották.

Szabadosné Bécsi Katalin tagintézmény-vezető kifejtette: az iskola pedagógiai programjában kiemelt feladat a környezettudatosság erősítése, emiatt is tartják meg hosszú ideje a kicsiknek és nagyoknak szánt megmérettetést.

Hozzátette: az emlékverseny az iskola egykori tanárának, Lékó Ilonának a nevét viseli, a rendezvénnyel az ő munkáját viszik tovább. Kiemelte: a pedagógus már több évtizeddel ezelőtt elkezdte a környezetvédelmi tevékenységet, amikor arra még csak kevesen gondoltak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint megtudtuk, az óvodások alkotásait az alsó tagozaton tanító pedagógusok zsűrizték. Dobogósokat ezúttal sem hirdettek, a húsz legügyesebb alkotó kreatív eszközöket kapott munkájáért. Alsósokat is meghívtak az eseménye, közülük a tizenöt legügyesebbet emelték ki.

– Az összes óvodából érkeztek pályázatok, és néhány iskolából is jelentkeztek fiatalok. Március 21-én a felsősöknek szerveztünk csapatversenyt az idei év tematikájához kapcsolódva, a gyerekek játékos és elgondolkodtató feladatokon keresztül mérték össze tudásukat – fogalmazott lapunknak Szabadosné Bécsi Katalin.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)