Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lehet zöldségelni!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2023. március 12. 13:00
Lehet zöldségelni!
Pomázi Ferenc kertész tanácsai

Fotó: Pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Az időjárás lehetővé teszi a kerti munkákat. A metszés az elsődleges feladat, hiszen ha erősebb felmelegedés jön, a pihent fák pillanatok alatt kibontják virágaikat, mondván, elég volt a szuszókálásból. Természetesen a korábban virágzó fákat kell előnyben részesíteni. A metszések után azonnal el lehet végezni a lemosó permetezést, amelyre a réztartalmú szerek a legalkalmasabbak.

A fű pótlását a foltok kijavítására már elvégezhetjük, de az új pázsit létesítésével legalább a hónap elejéig vagy akár tovább is várhatunk. A friss vetésre az erősebb fagy igen rossz hatással lehet.

A zöldségekkel viszont más a helyzet. Lehet dugdosni a hagymákat. A petrezselyem, sárgarépa magja is mehet a földbe. A borsó, spenót, sóska, hónapos retek is vethető. A fejes saláta is bírja az esetlegesen visszatérő kisebb fagyokat. A káposztafélékre is szükségünk van a jó vitaminellátás érdekében.

A palántanevelést elkezdhetjük világos, mérsékelt hőmérsékletű helyiségben. A paprika- és paradicsompalánta neveléséhez is hozzáláthatunk, amennyiben szeretnénk egy kicsivel hamarabb fogyasztani ezekből a csemegékből. A palántaneveléssel óvatosak legyünk, hogy a palántadőlés ne veszélyeztesse a vetésünket!  A magok kikelése után ne legyen sáros a földjük, csak nedves.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)