Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ünnepi közgyűlést tartott Békés Vármegye Önkormányzata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. március 11. 14:00
Ünnepi közgyűlést tartott Békés Vármegye Önkormányzata
Átadták a vármegyei önkormányzat elnöki elismeréseit is

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából ünnepi közgyűlést tartott Békés Vármegye Önkormányzata március 10-én Békésen. A rendezvényen átadták a vármegye önkormányzatának elnöki elismeréseit is.

Fotó: Békés Vármegye Önkormányzata

Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke különleges ünnepnek nevezte az idei eseményt, valamint elmondta, Békés városa szimbolikus a vármegye számára, mivel névadója, és sokáig annak központja is volt.

Kálmán Tibor, Békés polgármestere kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartják múltunk és a március 15-ei értékeink megőrzését.

Az ünnepségen jelen volt Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár is, aki beszédében a forradalmak és szabadságharcok hőseit méltatta. Mint mondta, ha az 1848-as hősök hezitáltak, netán kompromisszumokat kötöttek volna, és a könnyebbik utat választják, akkor talán ma nem lenne lehetőségünk hitről és bátorságról beszélni.

A beszédeket követően az elnöki elismerések átadása következett. Kitüntetést vehetett át Mogyorósi Edit, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Vármegyei Kirendeltségének szervezetirányítási osztályvezetője. Elnöki elismerésben részesült Haskó György tűzoltó ezredes, Gyebnár József mentőtiszt, Berczi László rendőr ezredes, Rokszin Tibor osztályvezető főorvos, valamint Dávidné Gyarmati Zsuzsanna, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola pedagógusa. A díjakat Závogyán Magdolna és Zalai Mihály adták át.

Az ünnepi eseményt a Belencéres Néptáncegyüttes műsora és Tomanek Gábor színművész előadása zárta.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)