Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula is a legkeresettebb úti célok között lesz a húsvéti hosszú hétvégén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. március 10. 15:32
Gyula is a legkeresettebb úti célok között lesz a húsvéti hosszú hétvégén
A fürdőváros többek között Hajdúszoboszlót, Pécset, Nyíregyházát és Hévizet előzi meg

Gyula is a legkeresettebb belföldi úti célok között lesz a húsvéti, négynapos hosszú hétvégén – derül ki a szallas.hu pénteki közleményéből.

A szállásfoglaló portál adatai szerint a hosszú hétvégére szóló előfoglalások száma időarányosan 17 százalékkal nőtt tavalyhoz képest.

Mint ismertetik, a foglalások 29 százaléka apartmanba, 27 százaléka hotelbe, 25 százaléka vendégházba, 14 százaléka panzióba, 5 százaléka egyéb típusú szálláshelyre szól. Egy főnek éjszakánként átlagosan 11 540 forintot kell fizetnie, ami közel 19 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest.

A legkedveltebb belföldi úti célok Eger, Gyula, Hajdúszoboszló, Pécs és Nyíregyháza, de Hévízre, Szegedre, Zalakarosra, Sopronba és a fővárosba is sokan utaznak a tavaszi szünetben.  

A közlemény kitér rá, hogy a május elsejei és a pünkösdi hosszú hétvégére is foglalnak már időpontot. Egy átlagos tavalyi májusi hétvégéhez képest számottevő, három és félszeres a növekedés, a pünkösdi előfoglalások száma pedig több mint duplája a tavalyinak.

A portál adatai szerint a nyári előfoglalások 40 százalékkal nőttek időarányosan tavaly ilyenkorhoz képest.

A közlemény idézi Kelemen Lilit, a szallas.hu sajtószóvivőjét, aki kiemelte: a rezsiárak emelkedése miatt télre bezáró szálláshelyek már szinte mind újra nyitottak márciusban, csak azok a szállodák tartanak még zárva, amelyekben nagyobb beruházás zajlik. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)