Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ótott Józsefről nevezik el a gyulai K1-es pályát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. január 30. 16:30
Ótott Józsefről nevezik el a gyulai K1-es pályát
Bemutatjuk a gyulai futballpályák névadóit (3. rész)

Mint arról korábban beszámoltunk, a képviselő-testület döntése alapján, a Gyulai Városbarátok Körének javalatára, az Id. Christián László Városi Sporttelep futballpályáit és a gyulavári pályát olyan egykori játékosokról nevezik el, akik az előterjesztés szerint példaként állíthatók a fiatal sportolók elé. A névadók tiszteletére hamarosan emléktábla kerül a sporttelep büféjének és a gyulavári labdarúgópálya öltözőjének homlokzatára. Emellett mindkét helyszínen tájékoztatótábla is kikerül a futballisták életrajzával. A Gyulai Hírlap Székely Árpád, Tóth II. József és Durkó Károly összeállításával mutatja be a neves gyulai labdarúgókat.

Ótott József az álló sorban jobbról a második

Fotó: Gyulai Hírlap 

Ótott József 1951-ben született Gyulán. Általános iskolai tanulmányait szülővárosában végezte, majd szakmunkásképzőbe és épületgépészeti technikumba járt. Ezt követően a Gyulai Vízmű vállalatnál kezdett el dolgozni.

Iskolai évei alatt kitűnt társai közül a labdarúgás szeretetével. A Gyulai MEDOSZ ifjúsági csapatában lett igazolt játékos.1970 tavaszán, 19 évesen játszotta első bajnoki mérkőzését a Debreceni EAC ellen, a gyula csapat 3-1-re nyerte a meccset.

Sorkatonai szolgálata alatt, az 1971–72-es szezonban, a Kaposvári Honvéd futballcsapatát erősítette. Leszerelése után visszatért Gyulára, ahol meghatározó játékos vált belőle. Legnagyobb sikerét az 1980–81-es bajnokságban érte el a legendás „Ezüstcsapat” kapitányaként. A gárda az NB II.-ben második helyezett lett. 

Pályafutása során hatszáz bajnoki és kupamérkőzésen játszott, ezzel ő áll az első helyen a Gyulán valaha játszott felnőtt játékosok rangsorában.

A Nemzeti Bajnokság III. osztályában, a Körös Csoport 1987–88-as szezonjában, 18 év után fejezte be gyulai pályafutását, majd Sarkadon játszott még pár évet.

Kiváló sportember volt a pályán és a pályán kívül is. Mindenkivel jó barátságot ápolt, segítette a fiatal játékosok csapatba való beilleszkedését. Már fiatalon megkapta a csapatkapitányi karszalagot.

Mindössze 49 évet élt, 2000. március 14-én hunyt el. Emberi tartása, szerénysége, élete példamutató lehet minden fiatal labdarúgó számára.

Fotó: Gyulai Hírlap 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)