Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két bajnokságban is helytáll a Gyulai Amazonok felnőttegyüttese

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. január 30. 16:00
Két bajnokságban is helytáll a Gyulai Amazonok felnőttegyüttese
Az egyesület kiemelt képzési központi státuszban folytatja az utánpótlás-nevelést

A Gyulai Amazonok felnőttcsapata az NB II.-es nagypályás labdarúgó-bajnokság mellett az NB II.-es futsalbajnokságban is elindult a 2022/2023-as szezonban. A fürdővárosi egyesület, amely minden korosztályban nevel utánpótlás-együttest, tevékenységét ezentúl kiemelt képzési státuszban folytathatja.

A Gyulai Amazonok futsalcsapata vezeti az NB II.-es bajnokságot

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Molnár Zoltánné elmondta, a felnőttcsapat a nagypályás bajnokság keleti csoportjának 6. helyéről várja a folytatást, a gárda célja egy vagy két pozícióval előrébb lépni a dobogón. A tervek megvalósításához elengedhetetlen volt erősíteni a klubnál, hiszen a rendkívül fiatal, tehetséges gárdából hiányoztak a rutinnal rendelkező idősebb játékosok. A fürdővárosi klub első lépésként „hazacsábította” Kurai Nikolettet, aki védőként ismét oszlopos tagja lesz a felnőttcsapatnak. Az egyesület két debreceni játékost is igazol; egyikük Pintye Vivien, aki futsalban már megmutatta tehetségét, a technikás, gólerős, irányító típusú játékos alapemberré vált. A gyulai gárda emellett az utánpótlásából is tud meríteni.

– Az utánpótlásból Kurta Alma és Czirók Gréta került a felnőttkeretbe, ők támadóként vethetők be. Mellettük Kovács Viktória a kapuban mutathatja majd meg tudását a felnőttek között is – ismertette Molnár Zoltánné, aki azt is elmondta: jelenleg 22 fős a keretük, játékosaik nagy elánnal várják a március 25-i hétvégén elrajtoló bajnokságot.

A futsalbajnokságban jelenleg veretlenül áll az első helyen az Amazonok csapata. Céljuk a bajnoki cím megszerzése mellett a csapat összekovácsolása a lehető legrövidebb időn belül. A felnőttegyüttes négy nagypályás edzőmérkőzéssel készül a bajnoki rajtra, január 31-én a szegedi Szent Mihály FC női akadémiájának U17–U19-es gárdája érkezik Gyulára, a visszavágó előre láthatóan februárban lesz. A Nagyvárad együttesével is két mérkőzést játszik Molnár Zoltánné csapata, először február 5-én, majd február 26-án.

– A lányok mindkét bajnokságra becsületesen készülnek heti négy edzéssel, melyből egy erősítő, konditermi, a másik három pedig labdás tréning. Minden alkalommal tizenhárom–tizenhét fő vesz részt a foglalkozásokon, így abszolút elégedett lehetek az edzéslátogatottsággal. Bízom benne, hogy a kérdőjeles labdarúgóink igazolását sikerül a napokban elintézni, és így az egyébként is erőn felül teljesítő felnőttcsapatunk nagyon jó eredményt érhet el a tavaszi szezonban. Céljaink változatlanok, hosszú távon tervezünk ezzel a csapattal együtt dolgozni – értékelt Molnár Zoltánné, a felnőttcsapatok vezetőedzője.

A Gyulai Amazonok utánpótláscsapatai hamar megkezdték a felkészülést a Grosics Akadémián és Gyula különböző tornatermeiben a téli futsal- és a tavaszi nagypályás szezonra.

Molnár Ágnes, az utánpótláscsapatok vezetője elárulta: a legkisebbek – azaz a bozsikos (U7-es, U9-es, U11-es) csapatok – és a nagyobbak is – akik országos bajnokságokban érdekeltek – elkezdték az edzéseket az iskola kezdetekor, január 9-én.

A tavaszi szezon az U14-es játékosok számára indul a leghamarabb, a március 4-i hétvégén, Jászfényszaru ellen. A jelenleg a második helyen álló együttes célja a dobogón végezni, emellett azt is szeretnék, ha a korosztályos játékosok minél hamarabb felkészülnének a nagypályás futballra.

Az U16-os csapat az ötödik helyről várja a március 11-én rajtoló bajnokságot, a csapat célja egyértelműen a dobogóra érni a tavaszi szezon végén.

Az U15-ös lányok az I. osztályú országos bajnokságban szerepelnek, ahol idén is jó eséllyel szállnak harcba a a bajnoki címért. Az első helyen álló gyulai csapat majd minden héten pályára lép, a tizenöt fordulós verseny után a keleti és a nyugati csoport bajnokai, valamint második helyezettjei szállnak harcba az arany- és bronzéremért.

Az U17-es futsalcsapat jelenleg a C csoport veretlen, első helyezett együttese. A négyfordulós bajnoki rendszerben egy Final Four-t is rendeznek februárban, ahol a három csoport bajnoka és a legjobb második helyezettje száll harcba a végső helyezésekért. Az Amazonok itt is nagyon jó eredménnyel várhatja a folytatást.

– Szinte minden korosztályunk dobogós helyezésért, bajnoki címért száll harcba az elkövetkezendő néhány hónapban. Nagy terhelést kapnak a játékosok, hiszen – a Grosics Akadémia létesítményének hála – konditermi edzésekkel is bővült a repertoár, így a jelenleg heti három edzés négy alkalomra módosul. A csapattagok zöme a hétköznapokban is sokat tesz azért, hogy jó eredményekkel zárja az évet – mondta el Molnár Ágnes, a Gyulai Amazonok utánpótláscsapatainak vezetője. Hozzátette: a bozsikos játékosokat leszámítva majdnem negyven utánpótlás-játékosuk van, a felnőttgárdákkal és a Bozsik-programban szereplő csapatokkal együtt pedig eléri a száz körüli számot. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)