Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ültessünk gyümölcsfákat!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2023. január 22. 16:00
Ültessünk gyümölcsfákat!
A mostani időjárási viszonyok között minden gond nélkül belevághatunk

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Ültessünk gyümölcsfákat! Amennyit csak lehet. Fontos, mert az aszályosabb években is valamennyivel biztonságosabb a termesztésük, és egyenletesebb terméshozamot várhatunk tőlük.

Láthatjuk, hogy a terményárak nagyon magasak, tehát érdemes magunknak gondoskodni a gyümölcsökről.

Az árnyékolás szempontjából is fontos a faültetés. A gyümölcsfák alatt többnyire csak félárnyék van, ami bizonyos zöldségfélék termesztését még lehetővé teszi, főleg a kora tavaszi fajokét, fajtákét.

A gyümölcsök eltarthatósága különösen emeli értéküket. A befőttek, lekvárok, aszalványok minden technikai flanc nélkül eltarthatók, és a pálinkáról is elmondható ugyanez.

A mostani időjárási viszonyok között, meddig a föld át nem fagy, minden gond nélkül ültethetünk gyümölcsfákat. A metszéseket is bátran elkezdhetjük, hiszen a meleg időjárásnak köszönhetően már megindultak a rügyek.

Gyakran felmerülnek a fatörzs ápolásával kapcsolatos kérdések. Drótkefével és háromszögkapircsal alaposan, egészen az élő szövetekig, meg kell takarítani a fák kérgét, főleg a beteges részeken. Utána fessük le rézszulfátos mésszel a törzseket, vastagabb ágakat!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)