Fotó: Gyulahús Kft.
Gyula városát képviselte Gyergyószentmiklóson a Gyulahús Kft. a Szent Miklós-napok keretében megrendezett 12. Kárpát-medencei Disznótoros Ételek Főzőversenyén.
Hajduk Zoltán, a cég üzemvezetője lapunknak elmondta: Gyula és Gyergyószentmiklós között már 2013 óta él a gasztronómiai kapcsolat. Mint megtudtuk, a Gyulahús Kft. négyfős delegációjának tagja hol zsűrizik, hol főz, hol gyulai termékeket mutat be a gyergyói Szent Miklós-napokon.
A főzőversenyt, melyen közel negyven csapat vett részt, Hajduk Zoltán ezúttal zsűritagként segítette, a megmérettetés fővédnöke pedig Ambrus György Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács volt.
– Idén támogatóként is megjelentünk az eseményen: kétszáz adag kolbászkóstolóval segítettük a rendezvényt, amely a belépő mellé járt – fejtette ki az üzemvezető, aki azt is elárulta, a rendezvényen sok pozitív visszajelzést kaptak a fürdővárosról.
A Gyulahús standján jótékony célú nyereményjátékot is hirdettek, a „malacpókerrel” egy helyi gyermekotthonnak gyűjtöttek adományokat.
A Gyulahús Kft.-t Hajduk Zoltán mellett Gila Éva, Csabai Éva és Kiss László képviselte a gyergyói rendezvényen.
Fotó: Gyulahús Kft.