Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Iványi Jánosra emlékeztek a gyulai kórházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. december 09. 15:42
Iványi Jánosra emlékeztek a gyulai kórházban
Az 1-es belgyógyászati osztály egykori vezetőjének tiszteletére emléktáblát is avattak

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Tudományos ülést szerveztek december 9-én a gyulai Pándy Kálmán tagkórház Árvay termében, ahol Iványi János címzetes egyetemi docensre, az 1-es belgyógyászati osztály egykori vezetőjére emlékeztek pályatársai és tanítványai. A tanácskozás előtt emléktáblát avattak az orvos tiszteletére.

Iványi Béla, az orvos fia lapunk kérdésére elmondta: Iványi János harmincöt éven keresztül volt a kórház főorvosa, ez idő alatt klinikai szintű ellátást, kiváló tudományos szemléletet vitt a kórházba. – Mindene volt a betegellátás – fogalmazott.

A gyémántdiplomás orvos 1987-ben Kiváló Orvos kitüntetést, 1988-ban Pándy-emlékérmet kapott. 1994-ben Békés Megyéért díjban, 1999-ben Gyula Város Díszpolgára kitüntetést részesült. 2000-ben a Batthyány–Strattmann-emlékérmet is átvehette.  

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A megjelenteket Márk László, a kardiológiai osztály egykori vezetője, a Békés Megyei Központi Kórház tudományos bizottságának elnöke köszöntötte. Mint mondta, az emlékülés ötlete még a koronavírus-járvány kitörése előtt megfogalmazódott a szervezőkben.

Hozzátette: Iványi János volt a Békés megyei diabetológiai gondozás megalapítója, ahogy a Magyar Belgyógyász Társaság Dél-Magyarországi Decentrumának is alapszervezője volt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A délután folyamán megemlékezett az orvosról Tornóczky János, Pocsay Gábor, Kovács József országgyűlési képviselő, Pintér Miklós, valamint Iványi János fiai, majd a tudományos előadásokkal folytatódott az ülés.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)