Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szobanövényeinkre is fordítsunk figyelmet!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2022. december 04. 13:00
Szobanövényeinkre is fordítsunk figyelmet!
A beteleltetés után a megváltozott körülmények előhozhatnak betegségeket

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Az elmúlt hetekben, napokban ültetett vagy átültetett gyümölcs- vagy díszfákat újólag is öntözzük meg egy-egy vödör vízzel vagy locsolóval!

Fontos, hogy a gyökerek és a talajszemcsék között intenzív kapcsolat legyen, mert ez segíti a növények gyökeresedését. Ültetéskor vegyük figyelembe, hogy növényeink igen komoly mennyiségű gyökeret veszítettek, ezért a hajtásaikat is meg kell ritkítani az egyensúly fenntartásáért.

Szobanövényeinkre is fordítsunk figyelmet! Beteleltetés után a megváltozott körülmények előhozhatnak betegségeket, emellett a kártevők is előbújhatnak a rejtekhelyükről az egyenletes hőmérséklet hatására. Amennyiben problémát tapasztalunk, ne késlekedjünk a növényvédelemmel, mert ebben a fényszegény időszakban hamar le tud romlani növényeink állapota. Amíg a nappalok rövidülnek, ne adjunk nekik tápoldatot, sőt a vizet is fogjuk vissza, hogy a talajuk legfeljebb csak nedves legyen, ne sáros, karácsonytól azonban már megajándékozhatjuk növényeinket minden jóval. A szellőztetéssel óvatosak legyünk, mert némely növényünk igen érzékeny a hirtelen hőmérsékletváltozásra. Ha lehet, egyfajta zsilipezéssel oldjuk meg a levegő frissítését! A nagyobb levelű növényeink (a Philodendron, az Alocasia, a Dieffenbachia) leveleit időnként puha, nedves ronggyal töröljük át, hogy mentesítsük őket a portól!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)