Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Judo Szövetség és a Gyulai Szakképzési Centrum

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. november 17. 13:00
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Judo Szövetség és a Gyulai Szakképzési Centrum
A sportág elemei a testnevelés órák anyagát is bővítik

simon istván tamáskovács zsuzsanna és tóth lászló

Fotó: Gyulai Szakképzési Centrum

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Judo Szövetség a Gyulai Szakképzési Centrum. A dokumentumokat november 16-án írták alá Gyulán – tájékoztatta lapunkat közleményben az intézmény.

Mint írták, a megállapodás célja, hogy a GYSZC részeként működő szakképző intézmények tanulói közül az eddigieknél többen ismerhessék meg a dzsúdót mint sportágat, amelynek egyes elemeivel a testnevelés órák anyagát is bővíteni tervezik.

A Magyar Judo Szövetség részéről Tóth László elnök elmondta, a dzsúdó által képviselt küzdősport és önvédelem, mint tematikai egység a testnevelés órán olyan kompetenciát ad át a tanulóknak, mint a helyes esés technikája és a mindennapokban is használható önvédelem ismerete. Az önvédelem mentális és cselekvésbeli, technikai ismereteket is jelent, például képessé tesz arra, hogy hogyan ismerjük fel a veszélyes helyzeteket, hogyan kerüljük el azokat, illetve ha kikerülhetetlen, akkor hogyan viselkedjünk egy-egy ilyen helyzetben.

Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója kifejtette, hogy mennyire fontos a tanulók célzott mozgásfejlesztése, hiszen a mai mozgásszegény életmód mellett talán könnyebben rábírhatóak a diákok a rendszeres mozgásra, ha érzik, hogy a mozdulatsorok, a technikai fogások nem csak jót tesznek, de hasznosak is. Aki megtanulja azt, hogy milyen a helyes eséstechnika, kisebb eséllyel szenved el sérülést egy esetleges baleset során. A dzsúdó segítségével elsajátítható tudás az élet számos területén alkalmazható, például testnevelés órákon, sportedzéseken, a hétköznapi közlekedés vagy a játék során. Kifejezetten hasznosnak tartják a rendészeti képzésben részt vevő diákjaink önvédelmi ismeretek gyakorlatához.

Simon István Tamás, a GYSZC kancellárja szintén üdvözölte az együttműködést, amely a dzsúdó testnevelés órákba való integrálásának tárgyi és anyagi vonzatára is kiterjed. Elmondta, a szakmai munkán túl nagyon fontosnak tartja a centrum társadalmi kapcsolatainak erősítését, amely folyamatba illeszkedik a dzsúdósokkal kialakítandó partneri viszony.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)